KSM 2017

Enäjärvi – suojeltu helmi

Enäjärven suojelualueen metsää ja kuvanottajan retkeilykaveri. Kuva: Solina Saarikoski

Laitilaan ja Pyhärantaan levittäytyvä Enäjärven alue on yksi Varsinais-Suomen merkittävimmistä metsä – ja rantaluonnon suojelualueista. Suojelualueen metsä on koskematonta ja tiheää. Suojelualue ulottuu lännen puolella Enäjärven avoveteen asti.

Näin löydät Enäjärven suojelualueen

TÄSSÄ LINKKI KARTTAAN

Laitilasta ajetaan Kasitietä noin 15 kilometriä kohti Raumaa ja käännytään vasemmalle Varhokylän tielle kohti Pyhärantaa. Noin 7,5 kilometrin päässä heti Ropanjärven jälkeen kääntyy pienempi Nummitie oikealle Ropannummelle. Tätä tietä ajetaan vajaat 1,5 kilometriä (Nummitie 146) ja käännytään oikealle pikkutielle, joka kaartaa oikealle Uusimaa-nimisen maatilan peltojen läpi.

Pikkutietä ajetaan noin 1,2 kilometriä, kunnes metsätaipaleen jälkeen tullaan pienten niittylaikkujen kohdalle ja tie haarautuu kahtaalle. Vasemmanpuolinen haara johtaa Enäjärven suojelualueen läpi.

Kapean tien varresta löytyy muutamia paikkoja, joihin auton saa pysäköityä.

 

 


Tee Plus-tilaus
Lahjalehti
TS rekry
Ny feispuukis
Taukojumppa
Osaava Laitila

Digilehti

Lue Laitilan Sanomat

Laitilan Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä nyt myös Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu
SPM –
Arkistot
Arkistot