KSM 2017

Työllistyminen avain kotoutumiseen

Noin 20 turvapaikanhakijaa työllistyi Laitilaan

Työllistyminen on yksi olennaisimpia asioita maahanmuuttajien kotoutumisessa uuteen maahan ja uudelle paikkakunnalle. Valtakunnallisesti katsottuna turvapaikanhakijoiden työllistyminen on ollut Laitilassa poikkeuksellisen hyvää.

Noin kaksikymmentä Laitilan vastaanottokeskuksessa asunutta henkilöä työllistyi Laitilaan. Saman verran jäi myös asumaan Laitilaan. Se on noin 10 prosenttia Laitilan vastaanottokeskuksessa asuneista.

Työllistymisen moottorina on ollut Laitilan kaupungin maahanmuuttajien kotouttamishankeen projektipäällikkö Mirva Salonen.

– Markkinoin heitä suoraan työnantajille. Soitin ja esittelin asiani. Moni yritys suhtautui jähmeästi, koska työhön on usein tietynlaisia vaatimuksia, kuten riittävä suomen kielen taito.

Lopulta paikallisesta yrityksestä löytyi työpaikka neljälle turvapaikanhakijalle ja se oli merkittävä päänavaus.

– Kynnys palkata turvapaikanhakija on korkealla. Kun sitten nämä neljä pääsivät töihin, se antoi itsellenikin tsemppiä, Salonen kertoo.

Kotouttamishanke päättyy tämän vuoden lopussa. Nyt Salosella on meneillään raportointivaihe, mutta myös työperäisessä maahanmuutossa pyritään yhä auttamaan.

 

Lue lisää 29.8.2017 lehdestä


Tee Plus-tilaus
Tutustu ja ihastu
TS rekry
Ny feispuukis
Taukojumppa
Osaava Laitila

Digilehti

Lue Laitilan Sanomat

Laitilan Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä nyt myös Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

SPM –
Arkistot
Arkistot