KSM 2017

Valepoliisit huijaavat ikäihmisiä

Alkuvuoden aikana Lounais-Suomen poliisilaitoksen alueella on ollut noin 20 tapausta, joissa ihmisiä on erehdytetty esiintymällä poliisina, tiedottaa Lounais-Suomen poliisi. Suurin osa on jäänyt yrityksen asteelle, mutta joissakin tapauksissa on aiheutettu huomattaviakin omaisuusvahinkoja. Viimeisin tapaus oli tullut ilmi viime viikolla.

Tyypillisesti tapaukset ovat olleet sellaisia, että iäkkäille ihmisille on soitettu ja esiinnytty poliisina. Puhelimitse on tiedusteltu pankkikortin tunnuslukua tai verkkopankkitunnuksia. Tiedustelun verukkeena on ollut jokin pankkikorttiin tai -tiliin liittyvä rikostutkinta. On voitu esimerkiksi ilmoittaa, että poliisi epäilee korttia kopioiduksi ja siksi poliisi pyytää kortin tunnuslukua tai verkkopankkitunnuksia käyttöönsä.

Poliisi muistuttaa, että poliisi ja pankit eivät ikinä pyydä näitä tietoja puhelimitse. Salaisiksi määriteltyjä pankkitietoja ja -tunnuksia ei koskaan pidä kertoa tai luovuttaa, vaikka joku niitä kysyisi.

Poliisi vetoaakin omaisiin ja muihin tahoihin, jotka ovat ikäihmisten kanssa tekemisissä, että ilmiöstä keskusteltaisiin. Heitä olisi muistutettava siitä, että pankkikortteja tai niihin käyttöön liittyviä tietoja ei saa luovuttaa kenellekään. Ei, vaikka pyytäjä sanoisikin olevansa poliisi.

Tapahtuneista rikoksista tai niiden yrityksistä tulee ilmoittaa poliisille mahdollisimman pian, vaikka taloudellista menetystä ei aiheutuisikaan.


Tee Plus-tilaus
Tutustu ja ihastu
TS rekry
Ny feispuukis
Taukojumppa
Osaava Laitila

Digilehti

Lue Laitilan Sanomat

Laitilan Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä nyt myös Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

SPM –
Arkistot
Arkistot