KSM 2017

Jyskeen yleisurheilulla superviikonloppu

Vuosi sitten Tampereella Suomen 400 metrin aiturit tuulettivat kolmoisvoittoa. Joni juoksi toiseksi. Kuva: Ilkka Simola

Edessä oleva viikonloppu on jyskeläisen yleisurheilun todellinen superviikonloppu. Ruotsi–Suomi-maaottelussa Tukholmassa peräti kolme Jyskeen urheilijaa pukee Suomi-paidan päälleen aikuisten maaottelussa ja lauantaina nuorempi urheilijapolvi kisailee Alajärvellä valtakunnallisen Seuracupin Mega-sarjan finaalissa.

Heinäkuun lopun Kalevan kisojen huippumenestys näkyy vahvana jyskeläis-edustuksena Ruotsi-Suomi-maaottelussa. Kaikki kolme mitalistia, Joni Vainio-Kaila, Venla Laiho ja Krista Uusi-Kinnala pitivät pintansa myös maaottelukatsastuksissa ja lunastivat paikkansa Tukholman joukkueessa.

Aiempina vuosina Jyskeen edustus maaottelussa on ollut yksittäisten urheilijoiden varassa. 1970-luvulla Sinikka Kontu (os. Tyynelä) oli maajoukkueen kantavia voimia useiden vuosien ajan ja 2010 luvulla Suomi-paidan ovat pukeneet ylleen Teemu Hyytiä kerran ja Joni Vainio-Kaila kolmeen kertaan.

Jonia voi luonnehtia jo maaottelukonkariksi, joka oli saalistamassa vuosi sitten Tampereella kolmoisvoittoa ruotsalaisista. Sen sijaan Venla ja Krista saavat nyt maaottelukasteensa aikuisten tasolla. Jyskeen kärjen terävyyttä voi tällä hetkellä verrata vaikka maakunnan mahtiseuraan Turun Urheiluliittoon, jolla on maaottelussa yhtä monta edustajaa kuin maaseudun mahtiseuralla Jyskeellä.

Viikonlopun tapahtumia Tukholmassa voi seurata televisiosta lauantaina TV1:ssä kello 16.50 alkaen ja sunnuntaina TV 2:ssa kello 14 alkaen. Alajärven tunnelmiin pääsee mukaan Laitilan Jyskeen Yleisurheilun Facebook-sivuilla.

 

Lue lisää x.x.xxxx lehdestä


Tee Plus-tilaus
Tutustu ja ihastu
TS rekry
Ny feispuukis
Taukojumppa
Osaava Laitila

Digilehti

Lue Laitilan Sanomat

Laitilan Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä nyt myös Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

SPM –
Arkistot
Arkistot