KSM 2017

Pääkirjoitus: Lukunautinnon äärellä

Laitilan kirjastoon puuhataan omalainausaluetta, jonne pääsee kulkemaan silloinkin, kun itse kirjastosali palveluineen on kiinni. Tarkoituksena on saada omalainausalue toimintaan tämän syksyn aikana.
Käytännössä laitilalaiset pääsevät lehtisaliin ja sinne sijoitetun pienen kokoelman ääreen entistä vapaammin. Aamunvirkut voivat suunnata paikalle halutessaan jo seitsemältä. Illallekin on tulossa pitkä jousto, sillä omalainausalue olisi näillä näkymin auki iltakymmeneen.
Tämä helpottaa etenkin niiden aikatauluja, jotka ovat päivisin töissä. Kun illalle osoitetaan lisätunteja, ehtii paremmin piipahtamaan kirjastossakin muiden kiireiden ohella.
Entistä vapaampi kulku ja laajemmat aukiolot ovat nykypäivää. Ihmiset pääsevät hyödyntämään kirjastopalveluja omaan elämänrytmiinsä sopivasti. Samalla kirjaston kokoelmat ja lehtisalin lehdet pääsevät entistä tehokkaampaan käyttöön.
Omalainausaluetta perustaessa joudutaan miettimään monenlaisia turvallisuusasioita. Kun kulku on lähes vapaa, on huomioitava ilkivallan ja väärinkäytön mahdollisuudet. Näitä on haluttu minimoida lisäämällä kameravalvontaa.
Tulijoiden ja menijöiden tunnistaminen kuuluu turvallisuustekijöihin. Sen lisäksi, että järjestelmä tunnistaa tulijat kirjastokortin avulla, ovensuussa kamera nappaa kuvan jokaisesta saapuvasta henkilöstä. Näin voidaan myöhemminkin valvoa, kuka tai ketkä ovesta ovat tulleet sisään.
Parasta on, että jatkossa Laitilassa on ikään kuin yksi paikka lisää, minne mennä päivän aktiivituntien ulkopuolella. Omalainausalue tarjoaa rauhallista tilaa niin lehden lukemiseen kuin opiskeluunkin.
Joskus sopiva irtiotto kotoa voi olla pieni retki kirjastoon ihan vain kuuntelemaan hiljaisuutta ja omia ajatuksiaan.
Toimittaja Mari Loikkanen


Tee Plus-tilaus
Tutustu ja ihastu
TS rekry
Ny feispuukis
Taukojumppa
Osaava Laitila

Digilehti

Lue Laitilan Sanomat

Laitilan Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä nyt myös Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

SPM –
Arkistot
Arkistot