KSM 2017

Pääkirjoitus: Riemua treeneihin

Viime viikolla käynnistyneessä lasten urheilukoulussa liikutetaan lapsia monipuolisesti tutustumalla eri lajeihin ja leikkeihin. Urheilukoulun yksi tärkeimmistä tavoitteista on luoda pysyvä myönteinen asenne liikuntaan. Urheilukoulussa painotetaan sitä, että lapsilla on hauskaa.
Mitä vanhemmaksi lapsi kasvaa, sitä enemmän urheiluharrastuksissa kiinnitetään huomiota kehittymiseen, tuloksiin ja pärjäämiseen. Liikunnan ilo tulisi kuitenkin pitää tärkeimpänä asiana, sillä ilman sitä lapsen kiinnostus urheiluun lopahtaa.
Jos lapsi tai nuori ei nauti tavoitteellisesta urheilusta, tulisi hänellä silti olla mahdollisuuksia jatkaa liikuntaa harrastuksena. Valmentajien tulisi tukea myös sellaisia urheilijan polkuja, joiden tavoitteena on SM-tason sijaan ihan paikallistaso.
Liikunta voi olla kivaa, vaikkei siinä olisi koskaan paras tai edes hyvä. Hyvällä fiiliksellä liikkuvista tunnettuja esimerkkejä ovat lumilautailijat. Lajissa maailman huiputkin korostavat kavereiden kanssa oloa ja tekemisen iloa.
Laitilan seudulle on viime vuosina tullut lisää mahdollisuuksia harrastaa ilman tulostavoitteita. Kuitenkin niin sanottuja höntsäporukoita löytyy enemmän aikuisille kuin lapsille ja nuorille.
Moni lapsi lopettaa urheiluharrastuksen murrosiässä. Yläasteikäisille ja lukiolaisille tulisi olla tarjolla mahdollisuuksia pelailuun tai eri lajien taitoharkkoihin rennolla fiiliksellä.
Laitilan seudulla olosuhteet urheiluun ovat mainiot. Toivottavasti ensi talvena saadaan keskustaan ja kyliin kunnon ulkojäät, jossa voi luistella tai pelailla juuri niin kauan kuin huvittaa. Aika moni viihtyy jäällä pitkäänkin.
Iida Kauppi
iida.kauppi@laitilansanomat.fi


Tee Plus-tilaus
Tutustu ja ihastu
TS rekry
Ny feispuukis
Taukojumppa
Osaava Laitila

Digilehti

Lue Laitilan Sanomat

Laitilan Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä nyt myös Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

SPM –
Arkistot
Arkistot