KSM 2017

Laitila laskemassa kunnallisveroaan

Eilen maanantaina kokoontunut Laitilan kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että kunnan ensi vuoden tuloveroprosenttia lasketaan 0,25 prosenttiyksiköllä eli 20,5 prosenttiin. Esitystä voi pitää yllättävänä, sillä jo pitkälle suunniteltu ensi vuoden talousarvio on valmisteltu nykyisen eli 20,75 veroprosentin mukaan.
Laitilan talous- ja hallintojohtaja Sirpa Romppainen laskeskelee veronkevennyksen pienentävän kaupungin verotuloja ensi vuonna noin 300 000 euron verran.
Kaupunginjohtaja Johanna Luukkosen esitys hallitukselle oli, että kunnallisveroprosentti pidetään ennallaan.
Hallituksessa veronkevennystä esitti puheenjohtaja Pekka Kuusisto (kesk) ja sitä kannatti Jarkko Männistö (Laitilan omat). Äänestyksessä kaksikko sai puolelleen Henri Aitakarin (ipu), Pauliina Haijasen (kok), Hanna Lahtosen (sd), Riikka Saarelan (kesk), Anna Setälän (kesk) sekä Matti Viljasen (kesk).
Vastaan äänesti siis vain Pertti Pokki (sd). Hän katsoo, ettei voi hyväksyä veroprosentin laskua tässä taloudellisessa tilanteessa, kun Laitila on tekemässä alijäämäistä tulosta. Pokki jätti päätöksestä pöytäkirjaan eriävän mielipiteen.
Veroprosentin vahvistaa kaupunginvaltuusto. Veronkevennyksestä lienee keskusteltu perusteellisesti valtuustoryhmissä ennen hallituksen istuntoa, joten esitys saanee enemmistön tuen valtuustossa.

 

Tekstiä muutettu (8.11.), jolloin korjattu muutosesityksen kannattajaksi Jarkko Männistö sekä Männistön valtuustoryhmäksi Laitilan omat. 


Tee Plus-tilaus
Tutustu ja ihastu
TS rekry
Ny feispuukis
Taukojumppa
Osaava Laitila

Digilehti

Lue Laitilan Sanomat

Laitilan Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä nyt myös Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

SPM –
Arkistot
Arkistot