KSM 2017

Pääkirjoitus: Innovaatioita ja tekemisen iloa

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this page

Tiesitkö, että Laitilassa voi marketista ostaa sianlihaa, joka on kasvanut alle kolmen kilometrin päässä kaupasta? Olisitko uskonut, että Uudessakaupungissa kasvatettuja luomuversoja ja kukkia viedään Islantiin ja Singaporeen asti?
Näistä ja monista muista mielenkiintoisista asioista voi lukea tänään Laitilan Sanomien välissä julkaistavasta Omasta maasta -liitteestä. Sen toteutuksessa on mukana sata tilattavaa paikallislehteä ympäri Suomen.
Paikallislehtien valtakunnallisen myyntiyhtiön, Suomen Paikallismediat Oy:n, hallituksen puheenjohtaja Arto Henriksson kuvailee liitettä historialliseksi. Yhtä laajasti ilmestyvää, osin yhteistä teemalehteä ei ole tätä ennen koskaan tehty suomalaisissa paikallislehdissä.
Valtakunnallisen aineiston lisäksi jokainen lehti on koonnut levikkialueiltaan oman paikallisen osuutensa, ja liite tavoittaa lähes kaksi miljoonaa suomalaista.
Yhteistyökumppanina liitteessä on Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK. Se täyttää tänä vuonna sata vuotta itsenäisen Suomen tavoin. Omasta maasta kertoo kuluttajille siitä pitkäjännitteisestä työstä, jota MTK:n jäsenkunta on tehnyt ja tekee maaseudulla.
Suomalainen maatalous on täynnä hienoja innovaatioita, ja puhtaalle ruoalle sekä laadukkaasti tuotetuille elintarvikkeille on kysyntää. Kalantilainen Yli-Pihanperän tila on yksi monista uranuurtajista. Yrittäjä Juha-Pekka Aikola aloitti ennen vain rehuna tunnetun härkäpavun viljelyn kolme vuotta sitten, ja nyt Vihreä härkä -tuotteita myydään isoissa marketeissa ympäri maan.
Aikola kiteyttää liitteessä oivallisesti suomalaisen maatalouden menestysreseptin: ”Ihmiset, jotka uskovat kotimaiseen ruokaan ja tekevät määrätietoisesti sen eteen töitä”.

Eija Eskola-Buri
eija.eskola-buri@laitilansanomat.fiShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this page

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SPM –
Ny feispuukis
Digilehti

Lue Laitilan Sanomat

Laitilan Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä nyt myös Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Vauvat 2016
Osaava Laitila

Varsinaiset –
Tilaajapalvelija –
SSS Kaffepaussi 7.1.2018
Arkistot
Arkistot