KSM 2017

Katso video: Arkkipiispaehdokkaat vaalipaneelissa Turussa

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this page

Arkkipiispaehdokkaat kohtasivat keskiviikkoiltana vaalitentissä Turussa. Lähetimme paneelin suorana livelähetyksenä tällä sivulla kello 18. Tässä vielä videotallenne tilaisuudesta.

 

Yleisötilaisuudessa kauppakeskus Skanssissa olivat ehdokkaat lähetysjohtaja, teologian tohtori Ville Auvinen, organisaation ja johtamisen yliopisto-opettaja, teologian tohtori Heli Inkinen, kansanedustaja, teologian tohtori Ilkka Kantola, Espoon hiippakunnan piispa, teologian tohtori Tapio Luomaja Porvoon hiippakunnan piispa, dosentti Björn Vikström.

Ehdokkaat ottivat paneelissa kantaa siihen, mihin kirkon tulisi keskittyä tulevaisuudessa, kirkon suhtautumiseen tasa-arvoiseen avioliittolakiin sekä arkkipiispan rooliin arvojohtajana ja yhteiskunnallisena vaikuttajana.

Turun arkkihiippakunnan ja Kirkon viestinnän järjestämässä tentissä Turussa yhteistyökumppanina oli Turun Sanomat, ja paneelin juonsi päätoimittaja Riitta Monto.

 

 

Vaalin ensimmäinen kierros on 8.2.2018. Jos kukaan ehdokkaista ei saa yli puolta annetuista äänistä, toinen kierros käydään kahden eniten ääniä saaneen ehdokkaan kesken torstaina 1.3.2018.

Äänioikeus arkkipiispan vaalissa on arkkihiippakunnan papeilla ja lehtoreilla sekä seurakuntien valitsemilla maallikkovalitsijoilla.

Maallikkovalitsijoita on yhtä monta kuin hiippakunnan äänioikeutettuja pappeja ja lehtoreita eli 603. Äänivaltaisia ovat myös kaikki kirkolliskokousedustajat sekä hiippakuntavaltuustojen, tuomiokapitulien ja kirkkohallituksen jäsenet. Kaikkiaan äänioikeus vaaleissa on 1 525 henkilöllä.

Uuden arkkipiispan aikataulu

  • Arkkipiispa Kari Mäkinen jää eläkkeelle 1.6.2018 alkaen.
  • 1.6.2018 uusi arkkipiispa aloittaa virassa
  • 3.6.2018 arkkipiispa vihitään virkaansa


Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this page
SPM –
Ny feispuukis
Digilehti

Lue Laitilan Sanomat

Laitilan Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä nyt myös Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Vauvat 2016
Osaava Laitila

Varsinaiset –
Tilaajapalvelija –
Plustilaus –
Arkistot
Arkistot