KSM 2017

Pähkinäpensaan päiväkodille uudet tilat pikaisesti

Sivistysvaliokunta esittää, että sisäilmanongelmien vuoksi evakuoidulle Pähkinäpensaan päiväkodille rakennettaisiin uudet tilat Matikantien ja Eurantien kulmaukseen. Arkistokuva: Solina Saarikoski.

Laitilan sivistysvaliokunta esittää maanantaina kokoontuvalle kaupunginhallitukselle, että Pähkinäpensaan päiväkodin toiminta siirretään kokonaisuudessaan uusiin tiloihin jo ensi syksyn aikana.
Näin pikainen aikataulu tarkoittaa käytännössä sitä, että kaupunki ei ainakaan ensisijaisesti ole rakentamassa omaa päiväkotia, vaan esimerkiksi vuokraa tai hankkii leasing-rahoituksella tiloiltaan muunneltavan elementtipäiväkodin.
– Tavoitteena on saada toimiva päiväkoti, joka ei näytä parakkirakennukselta, vaan päiväkodilta. Emme myöskään ole nyt hakemassa mitään väliaikaisratkaisua, korostaa sivistystoimenjohtaja Heli Kiertokari-Laitinen.

Pähkinäpensaan päiväkoti on kärsinyt kosteus-, home- ja sisäilmaongelmista jo pitkään, ja päiväkotia on viime vuosina korjattu useampaan otteeseen, yhteensä lähes kolmella miljoonalla eurolla.

Sivistysvaliokunta esittää, että Pähkinäpensaan päiväkodin uudisrakennus sijoitetaan Matikantien ja Eurantien kulmauksessa olevalle, noin 1,1 hehtaarin suuruiselle, tontille, jonka kaupunki omistaa. Päiväkoti voidaan sijoittaa kyseiselle tontille poikkeusluvalla.

Yksityiset päiväkodit varanneet tontteja

Sivistystoimenjohtaja Heli Kiertokari-Laitinen kertoo, että useampikin yksityinen päiväkotiyritys on ilmaissut kiinnostuksensa perustaa päiväkoti Laitilaan.

Konkreettistakin on saatu aikaan: neljä eri toimijaa on varannut tontin Jokirinteenpolun varrelta, ja yrityksistä yksi on ilmoittanut hakevansa poikkeuslupaa rakentaakseen varaamalleen tontille päiväkodin.

 

Lisää aiheesta tiistain Laitilan Sanomista


Tee Plus-tilaus
Tutustu ja ihastu
TS rekry
Ny feispuukis
Taukojumppa
Osaava Laitila

Digilehti

Lue Laitilan Sanomat

Laitilan Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä nyt myös Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

SPM –
Arkistot
Arkistot