KSM 2017

Työttömyys jatkaa laskuaan

Marraskuun työttömyysaste Varsinais-Suomessa oli 9,9 prosenttia laskien lokakuusta 0,1 prosenttiyksikköä. Työttömyysaste on ollut laskussa jo pidemmän aikaa. Tiedot ilmenevät ELY-keskuksen Varsinais-Suomen marraskuun työllisyyskatsauksesta.

Vakka-Suomessa työttömyysaste oli 6,0 prosenttia eli maakunnan seutukunnista alhaisin.

Laitilassa työttömiä työnhakijoita oli marraskuun lopussa 194 eli 5 prosenttia työvoimasta. Pyhärannassa vastaavat luvut olivat 57 työtöntä eli 5,7 prosenttia. Varsinais-Suomea tarkastellessa Laitilassa on toiseksi alhaisin työttömyysaste: sen edellä on ainoastaan Paimio, jossa työttömyysaste on 4,6 prosenttia.

Jos lukuja verrataan vuoden takaisiin, on Laitilassa työttömien määrä laskenut 25 prosenttia ja Pyhärannassa 21 prosenttia.

Työllisyyskatsauksessa todetaan, että viime kuukausina jatkunut kehitys on saanut työttömien määrän Varsinais-Suomessa laskemaan pienempiin lukuihin kuin samaan aikaan vuonna 2012.

Matka kymmenen vuoden takaisiin lukuihin on silti vielä pitkä: marraskuun lopussa Varsinais-Suomessa oli 22 500 työtöntä työnhakijaa, kun vuosina 2007–2008 määrä laski joinain kuukausina alle 14 000:nteen.

ELY-keskuksesta arvioidaan, että työttömien määrä tulee nousemaan joulukuussa, kuten yleensä tapahtuu.


Tee Plus-tilaus
Tutustu ja ihastu
TS rekry
Ny feispuukis
Taukojumppa
Osaava Laitila

Digilehti

Lue Laitilan Sanomat

Laitilan Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä nyt myös Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

SPM –
Arkistot
Arkistot