KSM 2017

Pääkirjoitus: Naulapyssy laulaa

Varsinais-Suomen nousukausi näkyy vasaroiden tihenevänä paukkeena, tai paremmin naulapyssyn lauluna. Varsinais-Suomen liiton suhdannekehitysseurannan mukaan yritysten liikevaihto on maakunnassa vakaalla kasvu-uralla. Tammikuisen analyysin mukaan nopeimmin liikevaihto kasvaa Varsinais-Suomessa rakennusalalla, jonka suhdannekehitys kääntyi kasvuun jo vuonna 2014.
Kasvukaudella uhkana on, että rakennusyritykset yrittävät tehdä töitä liian nopealla aikataululla liian vähin resurssein, mikä saattaa johtaa huonoon jälkeen. Rakentamisessa on liikaa kokemusta siitä, että huonosti tehty tulee ajan saatossa kalliiksi.
Varsinais-Suomeen tarvitaan uusia asuntoja uusille työntekijöille. Väestönkasvu tarkoittaa palveluiden lisääntyvää kysyntää, mikä lisää tarvetta uusille päiväkodeille, kouluille ja liiketiloille. Yritysten kasvu näkyy suoraan teollisuusrakentamisena, kun toimitilaa tarvitaan lisää.
Laitilan seudulla on viime vuosina rakennettu kerrostaloja, vanhusten hoivakoteja ja urheiluhalli. Suunnittelupöydällä on uusia kerrostaloja ja päiväkoti. Uudessakaupungissa tulevana jättiurakkana on yhtenäiskoulu ja monitoimitalo, jossa on muun muassa uimahalli.
Rakennusalalla rautaa on taottava, kun se on kuumana. Rauta on silti taottava huolellisesti.
Laitilan sivistysvaliokunta esittää, että Pähkinäpensaan päiväkodin uudisrakennusta rakennettaessa otetaan huomioon Terve talo -kriteeristö. Ohjeiden avulla muun muassa sisäilmastolle voidaan asettaa vaatimuksia rakentamisessa. Terve talo pitäisi olla itsestäänselvyys kaikessa rakentamisessa.
Hyvä maine kiirii kauas ja tuo rakennusyrittäjälle vakautta suhdanneherkällä toimialalla.
Iida Kauppi
iida.kauppi@laitilansanomat.fi


Tee Plus-tilaus
Tutustu ja ihastu
TS rekry
Osaava Laitila

Ny feispuukis
Taukojumppa
Digilehti

Lue Laitilan Sanomat

Laitilan Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä nyt myös Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

SPM –
Arkistot
Arkistot