KSM 2017

Yrttikärry kulkee paisteesta varjoon

Kesää odotellessa Marja-Liisa Helenius miettii, mitä laittaisi kärryihin kasvamaan. Seppo Helenius on saanut vaimoltaan toimeksiannon rakentaa pihalle toisetkin kärryt.

Marja-Liisa Helenius on innoissaan. Kevätaurinko paistaa omakotitalon pihalle ja isännän pari vuotta sitten tekemät yrttikärryt odottavat jo valmiina uutta kesää. Ja mikä parasta, muutama yrtti näyttää talven jälkeen elinvoimaiselta. Ainakin lehtikaali, timjami ja suklaaminttu näyttävät talvehtineen hyvin.
– Lehtikaali on meidän suosikki. Laitan sitä melkein joka aamu munakkaaseen, hän kehuu.
Marja-Liisa tunnustautuu varsinaiseksi viherintoilijaksi, ja yrtteihin hän hurahti totaalisesti muutama vuosi sitten. Aviomies Seppo Helenius sai tehtäväkseen rakentaa yrttilaatikon, joka kekseliään isännän käsissä muuttui yrttikärryiksi.
– Ajattelin, että kyllä tässä nyt pyörät ja kunnon kahvakin pitää olla, hän perustelee.
Yrtit kulkevat kätevästi kuin kottikärryissä valosta varjoon sen mukaan, mikä milloinkin on niille parasta.
– Kova paahde ei ole monille yrteille hyväksi, Marja-Liisa sanoo ja antaa tunnustusta miehelleen oivallisesta ideasta.

 

Lue lisää 13.4.2018 lehdestä


Tee Plus-tilaus
Tutustu ja ihastu
TS rekry
Ny feispuukis
Taukojumppa
Osaava Laitila

Digilehti

Lue Laitilan Sanomat

Laitilan Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä nyt myös Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

SPM –
Arkistot
Arkistot