KSM 2017

Ministeri Mykkänen: Pyhärannan metsäpalossa yhteistyö toimi saumattomasti

Metsäpalon savupatsas näkyi Pyhämaan Kettelin rantaan asti. Kuva: Erkki Railio

Metsäpaloja on ollut Suomessa tänä vuonna huomattavasti tavallista enemmän ja ne ovat myös olleet keskimääräistä suurempia, kertoo sisäministeriö.
Suuria metsäpaloja on ollut muun muassa Varsinais-Suomessa, Lapissa ja Pohjanmaalla. Sisäministeri Kai Mykkänen kiittää kaikkia Suomen pelastusammattilaisia hienosti hoidetusta työstä. Ministeriön näkemyksen mukaan tilanteesta on kuitenkin selvitty hyvin.

Mykkänen kävi viime viikolla tutustumassa Pyhärannan paloalueeseen. Hän kuuli myös lähes 100 hehtaarin metsäpaloalueella toimintaa johtaneiden pelastajien kokemuksia.
– Paikallinen pelastustoimi ja apu naapurialueilta ja yhteistyöviranomaisilta ovat toimineet saumattomasti. Jatkossa voi olla tarpeen täsmentää valtakunnallista kriittisten resurssien, kuten lentokaluston, jaon koordinaatiota, jotta pärjäämme mahdollisimman hyvin myös sellaisessa tilanteessa, jossa useita suurpaloja olisi päällä samaan aikaan, totesi Mykkänen ministeriön tiedotteessa.

Ennätyksellisen helteinen ja kuiva kesä on ollut myös metsäpalojen kannalta poikkeuksellinen.
– Tilanne on vaatinut kovia ponnistuksia pelastuslaitoksilta ympäri maata. Myös vapaaehtoisten sopimuspalokuntien rooli on ollut merkittävä. Haluan kiittää kaikkia niin Suomessa kuin Ruotsissakin sammutustöihin osallistuneita, ministeri Mykkänen sanoi vieraillessaan Turun keskuspaloasemalla keskiviikkona.

Maastopaloihin varautuminen jatkuu koko ajan ja pelastuslaitoksen kehittävät toimintaa muun muassa ottamalla oppia tämän kesän paloista.
Ennusteiden mukaan ilmastonmuutos lisää tarvetta varautua erityyppisiin luonnononnettomuuksiin, joista metsäpalot, myrskyt ja tulvat ovat yleisimpiä.


Tee Plus-tilaus
Tutustu ja ihastu
TS rekry
Osaava Laitila

Ny feispuukis
Taukojumppa
Digilehti

Lue Laitilan Sanomat

Laitilan Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä nyt myös Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

SPM –
Arkistot
Arkistot