Syksyn ensimmäiset liukkaat tulevat: lähiaamuina syytä varautua kuuraan ja mustaan jäähän

Syksyn ensimmäiset liukkaat kelit ovat ajankohtaisia perjantai- ja lauantaiaamuina.

Autoilijoiden on varauduttava syksyn ensimmäisiin liukkaisiin koko maassa. Öisin ja aamuisin voi lähinnä vesistöjen läheisyydessä sekä silloilla ja rampeissa esiintyä paikoin kuuraa ja mustaa jäätä.

Jo ensi yönä lämpötila laskee maan länsiosassa pakkasen puolelle, etelässä lämpötila pysyy pääosin nollan yläpuolella runsaamman pilvisyyden vuoksi, kertoo Ilmatieteenlaitos.

Lähiöistä kylmin on perjantain ja lauantain välinen yö, jolloin lähes koko maassa on pakkasta. Kylmimmillään lämpötila on lännessä ja pohjoisessa -4 asteesta -8 asteeseen. Päivisin aurinko kuitenkin lämmittää ja lämpötila kohoaa +5 ja 10 asteen välille.

Lauantain kuluessa lounaisvirtaus alkaa voimistua ja siten myös yöt muuttuvat lämpimimmiksi.

Ennen liikenteeseen lähtöä kannattaa tarkistaa voimassa olevat varoitukset ja ajokeli.

– Nämä ensiliukkaat tahtovat aina yllättää autoilijat, ja juuri paikallisuuden vuoksi ne ovatkin hyvin yllättäviä, toteaa Ilmatieteen laitoksen ylimeteorologi Henri Nyman laitoksen tiedotteessa.

– Syksyn ensimmäisillä liukkailla keleillä varovaisuus on malttia. Turvaväli kannattaa pitää riittävänä ja huomioida, että jarrutusmatkat voivat olla totuttua pidempiä, kertoo Liikenneviraston päivystävä liikennekeskuspäällikkö Juha Alikoivisto.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tee Plus-tilaus
Tutustu ja ihastu
TS rekry
Ny feispuukis
Taukojumppa
Osaava Laitila

Digilehti

Lue Laitilan Sanomat

Laitilan Sanomat on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä nyt myös Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Osta tästä irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

SPM –
Arkistot
Arkistot