Jättiläisnäytelmän lavastaja palkittiin

0

Laitilan kalevanpojista kertovan näytelmän lavastaja Teemu Loikas palkittiin Turun teatterikerhon säätiön tunnustuspalkinnolla viime perjantaina työstään Turun kaupunginteatterin Jekyll & Hyde -musikaalissa.
Palkinto jaettiin Loikaksen lisäksi esityksen pukusuunnittelija Pirjo Liiri-Majavalle ja valosuunnittelija Janne Teivaiselle. Kolmikko vastasi näytelmän visuaalisuudesta. Jekyll & Hyde on pyörinyt kaupunginteatterin päänäyttämöllä täysille saleille kohta jo vuoden verran, ja se on saanut paljon kiitosta näyttävästä visuaalisuudestaan.
Teemu Loikas opiskeli lavastajaksi Taideteollisessa korkeakoulussa. Hän on tehnyt töitä Turun kaupunginteatterin lisäksi muun muassa Åbo Svenska Teaterille ja lukuisille kesä- ja harrastajateattereille. Loikas on nykyään kiinnityksellä Porin kaupunginteatterissa, ja hän on myös Laitilan Louhenlinnassa elokuussa toteutettavan kalevanpojista eli jättiläisistä kertovan musiikkinäytelmän lavastaja.
Kalevanpoijsta kertovan musiikkinäytelmän lavastustyö on suuri, sillä näytelmää esitetään ravintola Louhenlinnan metsä-alueella, jota ei normaalisti käytetä teatteria varten. Esityspaikkaan rakennetaan katsomo ja esiintymislavat, sekä luodaan näytelmän visuaalisuus puvustuksen ja valojen kanssa. Lavastuksen toteutuksessa toiminnallinen yhteistyökumppani on Laitilan Nuorisovertas.