Kotimaiset ja lasten elokuvat vetävät katsojia

0
Henry Erkkilä 1
Henry Erkkilä uskoo, että tulevasta elokuvavuodesta tulee menestyksekäs.

Laitilan Kinon vetäjä Henry Erkkilä oli iloisesti yllättynyt, kun Vaahteramäen Eemeli ja Iida -elokuvaa oli saapunut viime sunnuntaina katsomaan kolmisenkymmentä katsojaa, sillä elokuva on ollut ohjelmistossa jo jonkun aikaa.
Jokaisen elokuvan kohdalla menestys ei ole ollut yhtä hyvä. Joskus katsomossa on ollut vain muutama elokuvan ystävä.
Erkkilän mukaan on vaikea etukäteen ennakoida, mitkä elokuvat vetävät väkeä. Laitilalaiset pitävät kotimaisista, mutta sekään ei takaa aina kiinnostusta. Esimerkiksi Jari Halosen ohjaamalle Kalevala-elokuvalle Erkkilä uumoili yleisön suosikkia, mutta näin ei käynyt. Kinoon sen ensi-iltaesitys veti vain kymmenen katsojaa.
Lastenelokuvat ovat varmoja valintoja, mutta myös oopperanäytöksille on Laitilassa selvästi kysyntää.
Elokuvateatterin pyörittäminen ei ole kovinkaan tuottavaa bisnestä, mutta Erkkilän mukaan Kinolla menee kohtuullisesti.
– Kyllähän tämä sellaista sinnittelemistä on, hän tunnustaa.
Kinon tulevaisuus riippuu siitä, miten tärkeänä laitilalaiset pitävät omaa elokuvateatteriaan. Pelkkä myötätunto ei hengissäpysymiseen riitä, vaan pieni teatteri tarvitsee leffalippuja ostavia asiakkaita.
– Meille elokuva  on kannattava, jos katsomossa on ollut viisikymmentä katsojaa, Erkkilä kertoo.

 

 

Lue lisää 10.1. lehdestä