Kulttuuriviikon metsä-teema kiinnostaa

0
Kari Laiho ja Matti Becker.
Kari Laiho ja Matti Becker.

– Oho, onpa täällä paljon väkeä, hämmästelivät niin yleisö, luennoitsijat kuin tapahtuman järjestäjätkin tiistai-iltana Kustaa Hiekan lukutuvassa.
Kymmeniä vuosia työkseen Laitilan metsiä kolunneet Matti Becker ja Kari Laiho veivät kuulijansa matkalle puiden maailmaan.
Kulttuuriviikon  teemaan sopivasti toinen heistä lähestyi aihetta runon, toinen valokuvien avulla.Väkimäärä paljasti, että metsä kiehtoo ja kiinnostaa. Sieltä haetaan virkistystä, mielenrauhaa, ja monille se on myös tärkeä tulonlähde.
Metsäliitossa työskentelevät metsäasiantuntija Matti Becker on 34 vuoden aikana tutustunut perinpohjin Laitilan maastoon. Hän tietää, mistä löytyvät paikkakunnan erikoisimmat puut ja parhaimmat sieniapajat.
– Kerron täällä metsästä tavallisen tallaajan ja retkeilijän näkökulmasta, hän painotti.
Kustaa Hiekka -kulttuuriviikon luennolla Becker johdatteli kuulijat metsään vuosia sitten käsiinsä saaman runon matkassa. Yleisö sai tietää niin männyn, kuusen, koivun kuin monen muunkin puun erityispiirteistä.
Metsänhoitoyhdistys Lounametsän metsäasiantuntija Kari Laiho kertoi havaintojaan valokuvien avulla.
– Kuvat olen ottanut Coca Cola -kameralla eli ne eivät ole mitään taideotoksia. Taiteeseen voitte tutustua seinillä olevien teosten kautta, Laiho sanoi ja viittasi lukutuvassa viime sunnuntaina avattuun kuvataiteilija Mari Metsämäen näyttelyyn.

 

Lue lisää 24.1.2014lehdestä