Lumipyry saapuu perjantaiyönä

0

Suomeen saapuu perjantain ja lauantain välisenä yönä lumisadealue, jonka vuoksi ajokeli muuttuu paikoin jopa erittäin huonoksi.
Ilmatieteen laitoksen eilen  laatiman ennusteen mukaan lauantain vastaisena yönä Suomeen saapuu lounaasta lumisadealue, joka leviää päivän aikana lähes koko maahan. Samalla myös kaakonpuoleinen tuuli voimistuu ja sää lauhtuu hieman lounaasta alkaen.
– Tämänhetkisen ennusteen mukaan lunta kertyy lauantain aikana suurimmassa osassa maata 5-10 cm, etelä- ja lounaisrannikon tuntumassa lunta voi kertyä paikoin enemmänkin. Lumisade tulee puuskaisen tuulen kanssa, joten voidaan puhua lumipyrystä, sanoo päivystävä meteorologi Paavo Korpela.
Lumi pöllyää ja kinostuu aiheuttaen maan etelä- ja keskiosassa paikoin erittäin huonot liikenneolosuhteet.