Luontopassi opastaa aarteiden äärelle

0

ympäristöyhdistys4Laitilan luontoaarteiden bongaaminen on nyt helppoa. Kolmekymppisiään tänä vuonna juhliva Laitilan seudun ympäristöyhdistys kokosi juhlavuoden kunniaksi kansien väliin 30 paikallista luontokohdetta.
Ympäristöyhdistyksen jäsen ja lintuharrastaja Juha Kylänpää on paljastanut lempikohteensa kaikelle kansalle. Mukana on niin suomaisemia, muinaisia kivikkoja, lehtoja, tammimetsää, peltomaisemia kuin kalliojyrkänteitäkin.
Kartta kourassa löytää Laitilan keskipisteen ja korkeimman kohdan.
– Sarkonjärvelle voi mennä vapun tienoilla kuuntelemaan, kun sammakot kurnuttavat, Kylänpää vinkkaa.
Ideana on, että jokainen voi kohteissa käytyään kirjata sen luontopassiin. Kun kymmenen rastia on täynnä, passin voi palauttaa Laitilan kaupungintalon yhteispalvelupiste Avitukseen. Passin palauttaneiden kesken arvotaan Suomen Luonto -lehden vuosikerta ja kaksi kappaletta luontokalentereita.
Ympäristöyhdistys on liittynyt Facebookiin, josta voi hakea lisätietoa luontopassista.