Mitä jäbä duunaa lauantai-iltaisin?

0

jasmiinahaaralaUudenvuodenlupaukset on ehkä jo rikottu ja päästy taas mukaan arkielämän rytmiin. Maanantaimasennuksen, torstain viikonloppua odottavan huokauksen ja perjantain herkkupäivän lisäksi elämään mahtuu osalla ihmisistä myöskin viihdeohjelma Putous, joka alkoi tammikuussa. Se tulee  lauantai-iltaisin MTV3:lta.

Ohjelman Vuoden sketsihahmo -kilpailun osallistujia on moneen makuun. Ensimmäisenä tippunut Sirkka ”Sika” Vainola oli Suomeen kyllästynyt juorulehtitoimittaja. Hänen hokemaansa ”Pitäiskö mun tuntee sut jostain?” ei kannata käyttää aivan joka paikassa. Suosituimmiksi lentäviksi lauseiksi ovat tulleet Jäbä Leissonin moneen tilanteeseen sopiva ”Mitä jäbä duunaa?” ja Antskun ”Mie romahan”.

Sketsihahmo patologi Martin Niemi naurattaa yksinkertaisilla letkautuksillaan ja vahvalla hohotuksellaan. Vaikka ei yhtään haluaisi nauraa, väkisinkin suupieli vääntyy ylöspäin ehkä vain sen takia, että yritys olla nauramatta hymyilyttää jo itsessään.

Muka ymmärtäväinen ja optimistinen elämäntapavalmentaja Ymmi Hinaaja sekä raivostuttaa että naurattaa. Hahmo menee joidenkin ihmisten mielestä hieman yli loukkaavuudessaan, kun yhteiskunta ei vain pyöri sillä tavalla…
Välillä tuntuu, että ohjelma alkaa täyttää salassa pidettävän katsomisen tuntomerkit. Koulussa kyllä kuulee näitä legendaarisia lauseita, mutta pääpuheenaiheina pysyvät silti ihmissuhteet, ulkonäkö ja opiskeluun liittyvät jutut. Putousjuttuja heittäviä ihmisiä katsotaan hämillään tai varovaisesti myhäillen. Lapsiin jutut tarttuvat herkemmin.

Internetissä kuulee haukuttavan Putousta huonoksi suomalaiseksi huumoriksi, jota ei kenenkään pitäisi katsoa. Minuakin ärsyttävät kaksimielisiksi ja mauttomiksi menevät vitsit, mutta jostakin syystä joka lauantai haluan silti heittää aivot narikkaan ja tuhlata sen puolitoista tuntia television edessä tapojeni vastaisesti.

On monenlaista huumoria, ja Putouksesta löytyy vähän kaikkea. Joskus myös hahmon niin sanotusti huono suoritus alkaa naurattaa.

Perheen ja ystävien kanssa on viihdyttävä kommentoida sekä huonoja että hyviä asioita. Jos ohjelman sketsi ei naurata, niin muiden ihmisten kanssa saa aina väännettyä ohjelmasta huumoria.