Munaxin valkuaistuotteelle markkinoita Euroopassa

0

Laitilan_Proegg_Valkuainen Elintarvikekauppoihin tulee helmikuun alussa kotimainen uutuustuote kananmunasta. Laitilan Proegg Valkuainen -nimisen tuotteen on valmistanut laitilalainen kananmunapakkaamo ja jalostevalmistaja Munax Oy.
– Kartonkipakkauksiin pakatut, pastöroidut valkuaistuotteet ovat olleet suosittuja USA:ssa jo pitkään ja Munaxin investoinnin myötä ne saadaan nyt myös pohjoismaisille markkinoille, kertoo Munax Oy:n toimitusjohtaja Janne Torikka.
Munax Oy on investoinut pakkauslinjaan, jonka avulla pastöroituja nestemäisiä munatuotteita on jatkossa saatavana ympäristöystävällisissä litran ja puolen litran kartonkipakkauksissa. Linjasto on Pohjois-Euroopan ainoa ja vientisopimuksia on jo tehty Ruotsiin ja neuvottelut ovat käynnissä myös muissa vientimaissa.
– Tuote on erittäin hyödyllinen henkilöille, jotka haluavat välttää kolesterolia ja gluteenia, mutta saada laadukasta proteiinia ruokavalioonsa, Torikka sanoo.

 

Lue lisää 31.01.2014 lehdestä