Meidän perheessä syödään arkenakin tuoreista raaka-aineista tehtyä ruokaa. Yksi puolivalmiste on kuitenkin ylitse muiden: lasagnette “lisää vain jauheliha” -paketista.
Tämä herkku syntyy nopeasti, mutta ei ole niin helppo tehdä kuin voisi kuvitella. Tämä on itseasiassa yksi niistä ruuista, joiden onnistumista jännitän joka kerta. Lasagnette onkin mieheni bravuuri. Omat lasagneni ovat välillä olleet liian kuivia tai kastikejauhe ei ole sekoittunut tasaisesti.
Hyttisen perheen valmislasagnette
400 g (naudan) jauhelihaa
1 pkt lasagnetteaineksia
3 dl maitoa
6 dl vettä
juustoraastetta
1. Ruskista jauheliha paistinpannussa.
2. Kun jauheliha on ruskistunut, lisää vesi ja maito.
3. Sekoita kastikejauhe nesteeseen ja sekoita hyvin, ettei tule möykkyjä. Anna kastikkeen hiljalleen saostua.
4. Voitele sillä välin vuoka ja lisää lasagnettelevyt vuokaan.
5. Kaada saostunut kastike vuokaan ja sekoita hyvin.
6. Lopuksi kuorruta lasagnette juustoraasteella.
Vinkki: Lisää makua lasagneeseen saa, kun lisää juustoraasteen päälle esimerkiksi parmesanjuustoa.