14 menehtyi tulipaloissa tammikuussa

0

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK)  ennakkotietojen mukaan tammikuun aikana tulipaloissa kuoli peräti 14 henkilöä. Se on lähes neljänneksen koko viime vuoden palokuolemamäärästä. Vuoden 2013 palokuolemaluvuksi on varmistunut 58, mikä oli ennätyksellisen vähän. SPEK muistuttaa, että toimivat palovaroittimet antavat aikaa alkusammutukselle ja turvalliselle poistumiselle. Kerrostaloissa sähköverkkoon kytkettyjen palovaroittimien pariston vaihto kuuluu taloyhtiölle ja pientaloissa rakennuksen omistajalle.
Tänä vuonna tulipaloissa kuolleita on viisi enemmän kuin tammikuussa 2013. Viime vuoden tammikuuhun ja vieläpä koko vuoteen verrattuna tammikuun 2014 palokuolemamäärä on suuri. Pelastusviranomaisten PRONTO-tietokannan ja Pelastusopiston tietojen mukaan vuonna 2013 tulipaloissa kuoli 58 henkilöä. Näin ollen tämän vuoden tammikuun palokuolemamäärä on lähes neljännes koko viime vuoden tapausten määrästä.
Valtioneuvoston sisäisen turvallisuuden ohjelman tavoitteena on, että palokuolemien määrä saadaan vähenemään viiteenkymmeneen vuoteen 2015 mennessä. Viime vuosi siis oli jo melko lähellä tavoitetta. Palokuolemat ovat viime vuosina vähentyneet selvästi. Kun muutama vuosi sitten vuosittain keskimäärin sata ihmistä menehtyi tulipaloissa, on esimerkiksi viimeisten kolmen vuoden keskiarvo alle 70.