Köyliön sudella varmistui kapi

0

Köyliön ja Huittisten rajalta tammikuussa löydetyllä sudella oli kapipunkkitartunta. Tartunta varmistui Elintarviketurvallisuusviraston Eviran tutkimuksessa. Evira tutki suden verinäytteen, josta löytyy kapin vasta-aineita. Myös nahan muutokset sopivat kapitartuntaan.

Susi oli lähes kokonaan karvaton ja sen ravitsemustila oli heikko.

Kuollut nuori naarassusi löytyi syrjäisellä paikalla olevasta ulkorakennuksesta. Suden löytökunnaksi tarkentui Huittinen. Aiemmin kerrottiin suden löytyneen Köyliöstä. Eläin kuului niin sanottuun Köyliön laulmaan. Suden kuolinsyyselvityksen tilasi Ala-Satakunnan riistanhoitoyhdistys.

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos (RKTL) seuraa tilannetta yhdessä paikallusten riistanhoitoyhdistysten ja poliisin kanssa. RKTL:n tutkimusapulaisen Antti Härkälän mukaan on mahdollista, että alueella liikkuu myös muita sairaita eläimiä.