Perussuomalaisten palapeli jälleen uusiksi

0

 

Perussuomalaisten  Laitilan paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Riikka Soini (oik.) onnitteli kukin ja halauksin perussuomalaisten valtuustoryhmäään palanneita Tommi ja Lea Vainiotaloa.
Perussuomalaisten Laitilan paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Riikka Soini (oik.) onnitteli kukin ja halauksin perussuomalaisten valtuustoryhmäään palanneita Tommi ja Lea Vainiotaloa.

Laitilan valtuuston kokouksen päätteeksi tehtiin tänä iltana historiaa, kun perussuomalaisten  valtuustoryhmän kokoonpano muuttui jo kolmannen kerran viime kuntavaalien jälkeen.

Viime vuoden lopulla perussuomalaisten valtuustoryhmästä eronneet Lea Vainiotalo ja Tommi Vainiotalo ilmoittivat palaavansa takaisin perussuomalaisten valtuustoryhmään.

Heti perään valtuuston puheenjohtaja Jussi Perkkola luki toisenkin ilmoituksen, joka paljasti Vainiotalojen paluun syyn: perussuomalaisten ainoa valtuutettu, kaupunginhallituksen jäsen Seppo Rinne on jättänyt perussuomalaisten valtuustoryhmän ja perustanut yhdessä Timo Heinosen kanssa Pro Vakka-Suomi -nimisen valtuustoryhmän. Rinne toimii uuden valtuustoryhmän puheenjohtajana. Rinne on myös eronnut kokonaan perussuomalaisten puolueesta.

Uusi alku perussuomalaisille

Perussuomalaisten kuohunta on jatkunut Laitilassa kuntavaaleista lähtien. Vaalien jälkeen perussuomalaisten valtuustoryhmällä oli viisi valtuutettua, mutta sen kaksi  jäsentä loikkasi kokoomukseen jo ennen uuden valtuustokauden alkua. Seuraavaksi eroilmoituksensa jättivät Vainiotalot, jotka perustivat oman Vainiotalot-valtuustoryhmän.

Kaikki neljä ovat ilmoittaneet eroamisensa syiden juontavan juurensa ylitsepääsemättömiin erimielisyyksiin Seppo Rinteen kanssa. Nyt Rinne on jättänyt perussuomalaiset.

– Kun kuulimme Sepon jäävän pois toiminnasta, päätimme heti, että palaamme valtuustoryhmään. Päätös oli helppo, sillä emme ole jättäneet perussuomalaista politiikkaa tai aatemaailmaa, Lea Vainiotalo sanoi pian valtuuston kokouksen jälkeen.

– Tämä tuntuu huojentavalta, nyt voimme jatkaa hyvällä yhteistyöllä. Meillä on paikallisessa peruossuomalaisten yhdistyksessä mahtava yhteishenki, Tommi Vainiotalo kiittelee.

Paikallisosaston puheenjohtaja Riikka Soini on niin ikään helpottunut.

– Suuri työ on tehty, jotta tähän tilanteeseen on päästy. Tästä on hyvä jatkaa, Soini kuvasi tilannetta.

– Kyllä meidän täytyy kiitostakin antaa Rinteelle, sillä toimintamme alkuvuosina opimme häneltä paljon, Soini myönsi.

Seppo Rinne ei eroaan halunnut sen kummemmin kommentoida. Kirjallisessa selvityksessään hän kertoo, että ratkaisullaan hän luo mahdollisuuden sekä Vainiotaloille että itselleen tehdä yhteistyötä ilman keskinäistä riitelyä.

Lue lisää 7.2.2014 lehdestä