Poliisi tarkasti yli 2000 raskasta ajoneuvoa

0

Poliisi valvoi raskasta liikennettä viime viikolla. Valvontaviikon aikana Suomen poliisi tarkasti yhteensä 2 405 raskaan liikenteen ajoneuvoa, joista 357 oli ulkomaalaisia. Tarkastusten kokonaismäärä oli kolmanneksen korkeampi kuin viime vuoden operaation yhteydessä.

Valitettavasti myös paljastettujen rikkomusten määrä oli pääosin noususuunnassa. Posiitivisena poikkeuksena tästä oli kuorman varmistamiseen liittyvissä rikkomuksissa nähti 20 prosentin laskusuunta.

Rattijuoppoja paljastui kuusi kappaletta, joka on poliisin mukaan kuusi liikaa. Ajopiirturirikkomuksia sekä ajo- ja lepoaikarikkomuksia kirjattiin yhteensä 377 kuljettajalle ja ajopiirtureiden manipulointeja paljastettiin reilut 20 kappaletta.

Jälkimmäinen osoittaa poliisiylitarkastaja Risto Lammin mukaan tarkoitushakuista piittaamattomuutta liikenneturvallisuutta, ajo- ja lepoaikasäännöksiä sekä kuljetusalan yhteisiä pelisääntöjä kohtaan.