Pyhäranta ei sulata kustannusten nousua pelastuslaitosten yhdistymisessä

0

Pyhäranta ei hyväksy kuntien maksuosuuksien kasvattamista, mikäli Varsinais-Suomen ja Satakunnan pelastuslaitokset yhdistyvät.

– Maksuosuudet eivät saa nousta. Toki niissä on aina joitan korotuksia, jotka johtuvat esimerkiksi sähkön kallistumisesta, mutta laitosten yhdistyminen ei saa korottaa maksuosuuksia, kunnankohtaja Pauliina Sarilo kertoo.

Aluepelastuslaitosten yhdistyminen on osa valtion rakennepoliittista ohjelmaa, jonka tavoitteena on yhdistää valtion laitoksia. Pelastuslaitosten yhdistyminen tapahtuisi vuonna 2016. Uusien alueiden on tarkoitus mukailla vuodenvaihteessa tapahtunutta poliisilaitosten yhdistymistä. Varsinais-Suomen ja Satakunnan poliisilaitokset yhdistyivät vuoden vaihteessa Lounais-Suomen poliisilaitokseksi.