Raskas liikenne joutuu ensi viikolla tehovalvontaan

0

Lounais-Suomen poliisilaitos järjestää ensi viikolla Satakunnan ja Varsinais-Suomen alueella raskaan liikenteen valvontaan keskittyvän operaation. Valvontaviikko on osa maanlaajuista ja EU:n alueella tapahtuvaa
poliisioperaatiota.
Valvontaviikon aikana liikennevalvonnassa kiinnitetään huomiota raskaan liikenteen liikenneturvallisuuden lisäksi myös kuljetusrikollisuuden torjuntaan.
Valvontaa kohdistetaan erityisesti vaarallisten aineiden kuljetuksiin, ajo- ja lepoaikoihin, ulkomaalaisasioihin, kuljettajien ajo-oikeuteen ja ammattipätevyyteen, kuorman varmistamiseen, salakuljetukseen ja harmaaseen talouteen muun muassa kuljettajien työsuhteen selvittämisen osalta. Lisäksi poliisi tarkkailee liikennelupia. Henkilökuljetusten osalta valvontaa kohdistetaan pääasiassa tilausajoihin. Myös raskaan liikenteen ajotavat ja -nopeudet ovat valvonnan kohteina.