WinNovan yt-neuvotteluilla ei suuria vaikutuksia Laitilaan

0

Länsirannikon Koulutus Oy WinNovan yhteistoimintaneuvottelut eivät vaikuta paljoakaan WinNovan Laitilan toimipaikkaan. Helmikuun alussa päättyneet neuvottelut koskivat pääasiallisesti WinNovan nuorten koulutusta, jota saa esimerkiksi Raumalla ja Porissa.
Laitilassa tarjotaan ainoastaan aikuisopetusta. Alustavien suunnitelmien mukaan yhtiö vähentää tulevien vuosien aikana 700-päisestä henkilöstöstään 100 henkilöstötyövuotta. Myös kiinteistöjen käyttöä tehostetaan.
Koivusalo ei ole huolissaan Laitilan tilanteesta. Aikuiskoulutuspuoli teki hänen mukaansa viime vuonna erinomaisen tuloksen.
– Tarjontaa täytyisi lisätä Vakka-Suomen alueelle, koska kysyntää riittää.
– Yt-neuvottelut eivät suoranaisesti koskeneet aikuiskoulutuspuolta, mutta toki osallistumme myös säästötalkoisiin, WinNovan aikuiskoulutuksen rehtori Juha-Pekka Koivusalo sanoo.
Tänä vuonna Laitilan WinNovassa tehostetaan aikuiskoulutusta, oppisopimuskoulutusta ja työelämälle tarjottavien palvelujen myyntiä
– Pyrimme markkinoimaan enemmän yrityksille suoraan myytäviä koulutuksia ja tarjoamaan niitä lisää. Se on toisaalta ollut koko ajan, yt-neuvotteluista huolimatta, tavoitteemme, Koivusalo jatkaa.