Intialainen jauhelihapata

0

DSCN1298Tämän ohjeen bongasin kirjasta Liharuokien klassikot. Se sopii sekä tulisen ruuan että miedommin maustetun itämaisen aterian ystäville. Chilin määrää on nimittäin helppo säädellä. Itse pidän tulisesta ja siksi chiliä saattaa lipsahtaa enemmän kuin ohjeessa neuvotaan.

Ruoka tulee tarvittaessa melko nopeastikin, mutta kuten kaikki padat, tämä viihtyy hellalla pidempäänkin. Kun tein tätä testiannosta, käytin pakastepinaattia. Päätin laittaa sitä ruokaan yhden pussin sijasta kaksi, siitä johtuu ruuan outo väri. Tavallisesti kastike on punaista eikä vihreää.

Muokkaan mielelläni reseptejä ja tästä olen nyt viimeisillä kerroilla sitä tehdessäni jättänyt perunan kokonaan pois. Tämän kastikkeen lisukkeeksi sopii hyvin sekä basmatiriisi että kotimainen ohrahelmi. Itse suosin arkisin ohrahelmiä ja viikonloppuisin basmatiriisiä. Juhla-ateriaksi ruoka muotoutuu, kun sen seuraksi leipoo itse tehtyä naan-leipää ja tupla-annoksen raitaa.

Intialainen jauhelihapata

4 annosta

500g vähärasvaista jauhelihaa
1 sipuli hyvin hienonnettuna
450 g perunoita
3 valkosipulin kynttä
2,5 cm tuoretta inkivääriä
1 kanelitanko
1 tl kurkumaa
1 tl juustokuminaa
1 tl korianterinsiemeniä
1/2 tl kuivattua chiliä
1 tlk tomaattimurskaa
3 dl naudan tai lampaan lihalientä
150g pinaattia

Raita

1 1/2 dl vähärasvaista maustamatonta jogurttia
1/4 tuoretta kurkkua
4 tl tuoretta minttua hienonnettuna

DSCN1276Ruskista jauheliha ja sipulit pannulla. Lisää mausteet ja hauduttele hetken. Lisää lihaliemi ja tomaattimurska.

 

 

 

DSCN1289Valmista padan poristessa raitakastike jääkaappiin.

 

 

 

Padan poristessa laita riisi/ohra kiehumaan.

DSCN1279Kun se on lähes valmista, lisää kastikkeeseen pinaatti ja hauduttele, kunnes pakastepinaatti on sulanut. Jos käytät tuoretta pinaattia, sitä ei kannata enää keitellä. Ota silloin levy pois päältä.