Investointi lähiliikuntaan kannattaa

0

Laitilan kaupungin päättäjät tekivät kauaskantoisen päätöksen myöntäessään määrärahat uimahallin kunnostamiseen. Käytännössä se merkitsee kokonaan uutta uimahallia, jossa on entistä paremmat mahdollisuudet kuntouinnin harrastamiseen. Sen lisäksi halli palvelee porealtaineen myös virkistyskäytössä.

Uimahalli on kuntalaisille tasa-arvoinen palvelu, jota käyttävät kaikenikäiset. Vedessä viihtyvät niin eläkeläiset kuin vauvatkin.

Kahden miljoonan hanke taloudellisesti epävarmana aikana ei ollut päättäjiltä itsestään selvä päätös. Jo nyt voi sanoa, että sijoitus kannatti. Helposti kuntalaisten saavutettavissa olevat liikuntapaikat ovat investointeja paitsi seiniin myös kansanterveyteen.

Nyt politiikassa pinnalla ovat sosiaali- ja terveydenhuollon uudistukset, ja liikuntapalvelut voidaan nähdä myös osana niitä. Kuntalaisten liikunnallisuuden edistäminen on tärkeää, jos halutaan vähentää kakkostyypin diabetesta, pidentää työuria ja ylipäätään lisätä hyvinvointia.

Innokkaimmat laitilalaiset uimarit ovat löytäneet remontin aikana Uudenkaupungin hallin, mutta monille kuntalaisille oma halli on välttämätön. Laitilassa uimahallin sijainti koulujen vieressä on erinomainen ja helpottaa sen käyttöä liikuntatunneilla.

Liikuntapalvelut ovat Laitilassa paikallisesti ilmaistuna sikses hyvässä kunnossa. Matikan kuntorata tarjoaa luonnonläheiset ja vaihtelevat maastot kaikkina vuodenaikoina. Kesäisin Matikan alueella voi pelata myös tennistä.

Muutama vuosi sitten Laitilassa kunnostettiin pesäpallokenttä. Tuunan alueelle tehty jalkapallokenttä toimii talvisin luistelukäytössä.

Jäähallin yhteyteen kaupunki rakensi pari vuotta sitten kuntosalin. Vakka-Suomen kuntoputken ansiosta näillä seuduilla on mahdollisuus myös hiihtää lumettomina talvina.

Jotakin silti puuttuu. Moni liikunnan harrastaja toivoo Laitilaan sisähallia, jossa voisi harrastaa vaikkapa salibandyä tai kiipeilyä. Suunnitelmat ovat jo olemassa, mutta lopullisten päätösten aika on myöhemmin