Laitilan uudet johtajat
Heli Kiertokari-Laitinen ja Marika Polso

0

 

Valtuustossa pidettiin kaksi suljettua lippuäänestystä, Henri Aitakari äänestää, valvojina toimivat pöytäkirjantarkastajat Jarkko Männistö sekä Seppo Mäki-Kamppi. Pöydän takana sihteeri Jaana Suominen, kaupunginsihteeri Markku Mäki, valtuuston puheenjohtaja Jussi Perkkola sekä kaupunginjohtaja Jukka Alkio.
Valtuustossa pidettiin kaksi suljettua lippuäänestystä, Henri Aitakari äänestää, valvojina toimivat pöytäkirjantarkastajat Jarkko Männistö sekä Seppo Mäki-Kamppi. Pöydän takana sihteeri Jaana Suominen, kaupunginsihteeri Markku Mäki, valtuuston puheenjohtaja Jussi Perkkola sekä kaupunginjohtaja Jukka Alkio.

Laitilan valtuusto valitsi tänään illalla pidetyssä  kokouksessa kaupungin uudeksi sosiaali- ja terveysjohtajaksi Taivassalon peruspalvelujohtaja Marika Polson. Kaupunginhallitus oli esittänyt yksimielisesti valtuustolle Polson valintaa, eikä valtuustossakaan asiasta käytetty ainuttakaan puheenvuoroa.

Samaan aikaan sote-johtajan valintaprosessin  rinnalla Laitilaan on haettu myös uutta sivistystoimenjohtajaa, mutta siihen yhteneväisyydet sitten ovatkin jääneet.

Sivistystoimenjohtajan valinnasta on äänestetty haastattelutyöryhmässä, tehty muutettu päätösesitys hallituksessa ja valtuustossa tyyli jatkui: sivistystoimenjohtajaksi valittiin Kappelimäen koulun nykyinen rehtori Heli Kiertokari-Laitinen vasta äänestysten jälkeen ja puheenvuorojakin asian käsittelyn aikana käytettiin useita.

Valtuutettujen puheenvuoroissa kuulsi ihmetys valintaprosessia kohtaan. Keskustan Juha Laurila ihmetteli esimerkiksi sitä, miksi  sivistystoimenjohtajia ei lähetetty soveltavuusarviointeihin samaan tapaan kuin sote-johtajaehdokkaat. Vihreiden Henri Aitakari puolestaan katsoi, ettei kaikkia päteviä hakijoita kutsuttu edes haastatteluun. Valtuustossa kysyttiin syitä myös sille, miksi haastatteluun kutsuttujen nimet salattiin julkisuudesta.

 

Lue lisää 4.4.2014 lehdestä