Laitilassa perustettu nukketeatteri täyttää 30 vuotta

0

Aaltonen Kerttu, Pikku Liisa ja syksyLaitilalaislähtöinen nukketeatteri Piironginlaatikko juhlii tänä vuonna 30-vuotista taivaltaan.

Sittemmin uusikaupunkilaistunut nukketeatteri tuottaa juhlavuoden aikana ohjelmaa lapsille, alakoulujen oppilaille ja muille nukketeatterin ystäville.

Teatterin historiaan mahtuu 22 uutta näytelmää ja 37 nukkeaiheista näyttelyä. Monet näytelmistä saavat innoituksensa saduista tai suomalaisesta kansanperinteestä. Näytelmiä tehdään eri tekniikoilla pöytä- ja käsinukketeatterista varjo- ja paperiteatteriin.

Juhlavuoden kenties jännittävin tapaus käynnistyy toukokuussa, josta alkaen perheen nuori väki voi tutustua Uudenkaupungin nähtävyyksiin hauskalla tavalla. Myllymuori pytinkien paris -seikkailuretkillä Myllymäellä asuvat Myllymuori ja Myllytonttu tutustuttavat lapset kirkonmäkeen, suutarinverstaaseen ja puutaloihin.

– Myllymuori on satuhahmo, jonka kesämökki on tuulimyllyssä Myllymäellä. Seikkailu lähtee siitä, kun Myllytontun avain katoaa ja sitä pitää lähteä etsimään, nukketeatteritaiteilija Kerttu Aaltonen kertoo.

 

Lue lisää 11.03.2014 lehdestä