Laserkeskus Oy hakee työvoimaa rekrytointikoulutuksella

0
Laserkeskus Oy hakee muun muassa laserleikkaajia. Laseroperaattori Jouni Raes on työskennellyt yrityksessä neljä vuotta.
Laserkeskus Oy hakee muun muassa laserleikkaajia. Laseroperaattori Jouni Raes on työskennellyt yrityksessä neljä vuotta.

Laitilassa toimiva Laserkeskus Oy hakee helpotusta työvoimapulaansa rekrytointikoulutuksella.
WinNovan, TE-toimiston ja rekrytointiyritys Kymppi Service Oy:n kanssa toteutetulla yhteistyöllä haetaan Laserkeskukselle kymmentä tuotannon työntekijää.
Töihin halutaan laserleikkauksen, särmäyksen, hitsauksen, robotisoinnin ja kokoonpanon ammattilaisia.
Laserkeskuksen toimitusjohtaja Sami Mäki kertoo, että rekrytointikoulutukseen lähdettiin, koska työntekijöitä on etsitty joulukuusta asti kissojen ja koirien kanssa – tuloksetta. Mäki arvelee, että suuri syy on alueen hyvä työllisyystilanne.
– Kasvun jarruna on meillä osaamisen löytäminen. Vuoden 2009 laman jälkeen me emme ole lamaa nähneet. Vaikka koneinvestointeja on tehty, tarvitaan myös ihmisiä, Mäki tiivistää.
Rekrytointikoulutuksesta järjestettiin tiistaina infotilaisuus WinNovan auditoriossa. Paikalle oli saapunut 30 ihmistä.
Erityistä haussa on se, että hakijoilla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta tai pätevyyttä metallialalta.
Työhon valmistava koulutus kestää 6–12 viikkoa työtehtävästä riippuen. Siihen kuuluu teoria- ja työsalijaksot WinNovassa sekä työssäoppimisjakso työpaikalla.
Haku koulutukseen tapahtuu TE-toimiston kautta, ja hakijoiden tulee olla joko työttömiä työnhakijoita tai työttömyysuhan alla.
Mäki kertoo, että yrityksellä on myönteistä kokemusta samanlaisesta menettelystä vuodelta 2007, jolloin yrityksen silloiseen Loimaan yksikköön haettiin työvoimaa yhteistyössä WinNovan kanssa.
– Saimme silloin hyviä tekijöitä, Mäki kiittelee.
Mäki uskoo, että jo TE-toimistoyhteistyönkin vuoksi tyypillinen hakija saattavaa olla jo työelämää nähnyt alanvaihtaja.
– Meillä on toki jo nyt työntekijöitä laidasta laitaan, moni on tullut muualtakin kuin metallialalta.
Rekrytointikoulutuksen haun viimeinen päivä on 30.3., ja hakemuksia aletaan Mäen mukaan käsitellä jo seuraavana päivänä maanantaina. Haastatteluihin valitaan 15–20 henkilöä ja lopulta koulutukseen päätyy 4–10 ihmistä.
Tällä hetkellä Laserkeskus työllistää omat ja vuokratyöntekijät mukaan lukien 55 henkilöä. Mäen mukaan esimerkiksi kymmenen työntekijää kattaisi Laserkeskuksen akuutin työvoimatarpeen.

 

Lue lisää 1.4.2014 lehdestä