Munax korottaa luomukananmunien tuottajahintaa

0

Luomukananmunat_linjalla – Tämä ole aprillipila, vakuuttaa Munax Oy:n toimitusjohtaja Janne Torikka. Laitilassa toimivan Munaxin pakkaamo korottaa huhtikuun alusta alkaen luomumunien tuottajajahintaa kolme senttiä kilolta.
Kananmunien ja erityisesti luomumunien kysyntä on yllättänyt pakkaamon pääsiäisen kynnyksellä. Kasvanut kysyntä antoi toimitusjohtajan mukaan mahdollisuuden tuottajahinnan korottamiseen.
Laitilassa järjestettiin pari viikkoa sitten kananmunantuottajien kriisikokous, jossa pohdittiin keinoja romahtaneen tuottajahinnan nostamiseksi ja alan tulevaisuuden turvaamiseksi. Pääsiäismyyntiin on tulossa kauppoihin keitetty, maalattu syötävä suomalainen kananmuna. Muualla Euroopassa keitety munat ovat kuuluneet kauppojen valikoimiin ennenkin.
– Tuote säilytetään kuten tavallinen kananmuna eli se säilyy huoneenlämmössä tai sen voi säilyttää jääkaapissa, kertoo Munax Oy:n markkinointi- ja viestintäpäällikkö Lisa Savola.

 

Lue lisää 1.4.2014 lehdestä