Arvokasta työtä yhteisön hyväksi

0

Laitilassa on alkuvuonna juhlittu kolmen paikallisen, mutta kansainvälisen järjestön alaisuudessa toimivan yhdistyksen syntymäpäiviä.

Laitilan Lions Club Untamoinen täytti tammikuussa 35 vuotta, Rotaryklubi on toiminut paikkakunnalla 60 vuotta  ja Lions Club Laitila vietti lauantaina 50-vuotisjuhliaan.

Kaikki edellämainitut yhdistykset tekevät työtä terveyden edistämisen sekä ikäihmisten, perheiden, vammaisten ja muiden apua tarvitsevien tukemiseksi. Myös kansainvälinen nuorisovaihto on olennainen osa yhdistysten toimintaa.

Leijonia ja rotareita yhdistää tahto auttaa yhteisöään. Yhdistysten panos on erityisen merkittävää aikana, jolloin julkisyhteisöt joutuvat pohtimaan palvelujen karsimista ja hankintoja supistetaan.

Jäseneksi kutsutaan, ja ehkä juuri tämän vuoksi yhdistyksiin liitetään joskus tiettyä salaseuramaisuutta. Sellaista se ei minkään kolmen yhdistyksen osalta ole ainakaan Laitilassa: kaikki yhdistykset ovat näkyvästi esillä muun muassa monenlaisten tapahtumien järjestäjänä. Esimerkiksi Untamoisten klubi on jo useana vuonna järjestänyt keväällä onnistuneen Energiapäivän jäähallissa.

Hyväntekeväisyyttä harjoittavien yhdistysten toiminta hyödyttää niin yksityisiä perheitä kuin kokonaista kaupunkia. Taloudellinen tuki on tervetullut esimerkiksi äkillisen tulipalon tai muun onnettomuuden kohteeksi joutuneelle perheelle. Leikkipuisto ilostuttaa lapsiperheitä ja terveyskeskukseen hankittu televisio puolestaan ikäihmisiä.

Yhdistysten toiminnassa on mukana jäsenten perheet mukaan laskien satoja laitilalaisia. Niiden työn hedelmistä pääsee osalliseksi tätäkin suurilukuisempi joukko erilaisten tapahtumien ja lahjoitusten muodossa.

Untamoisten klubi tukee juhlavuotenaan Lounais-Suomen syöpäyhdistyksen lastenosastoa ja  Lions Club Laitila investoi sankarihaudan kunnostamiseen.