Päivähoito kallistuu Laitilassa

0

Laitila nostaa lasten plapsetäivähoidon maksuja ensi elokuun alusta. Korottaminen on mahdollista, sillä kyseessä on opetus- ja kulttuuriministeriön sosiaali ja terveystoimen indeksitarkistus. Jokainen kunta voi itse päättää, korottaako se päivähoidon maksujaan vai ei. Luvassa on korotuksia joka maksuluokkaan ja ne tulevat voimaan elokuun alussa.
Sekä perheen nuorimman lapsen että toiseksi nuorimman lapsen kuukausittaiset hoitomaksut ylimmän taksan mukaan nousevat kumpikin lähes 20 euroa. Kahden hoitolapsi-ikäisen lapsen huoltajat saavat siis korotusten jälkeen vuositasolla lähes 400 euron suuruisen lisälaskun.
Koska tulorajat ovat varsin alhaiset, niin suuri osa kokopäivätyössä olevien kahden huoltajan perheistä maksaa ylintä hoitomaksua.

 

Lue lisää 1.4.2014 lehdestä