Sairaanhoitopiirin hallitus äänesti vuodeosastokirurgiasta

0

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hallitus käsitteli tiistaina kiisteltyä strategiaehdotusta. Vuosia 2014–2016 koskeva esitys oli kunnissa lausuntokierroksella helmi-maaliskuussa.
Hallitus hyväksyi strategiaan maininnan vuodeosastohoitoa vaativan kirurgian keskittämisestä Tyksiin ja Salon aluesairaalaan tiukan äänestyksen jälkeen.
Asiasta käydyn keskustelun aikana hallituksen jäsen Aimo Suikkanen (Koski Tl) teki esittelijän esityksestä poikkeavan ehdotuksen, jonka mukaan esityksestä poistetaan lause ”Loimaan ja Vakka-Suomen sairaaloissa ei tehdä vuodeosastohoitoa vaativaa kirurgiaa.”
Myös Pirkko Tammelin (Vehmaa) teki ehdotuksen, että edellinen lause poistamisen sijaan korvattaisiin lauseella ”Vuodeosastohoitoa vaativa kirurgia keskitetään Tyksiin ja Salon aluesairaalaan.” Molempia ehdotuksia kannatettiin.
Ehdotuksia käsiteltiin vastakkaisina, jolloin Tammelinin ehdotus voitti äänestyksen täpärästi äänin 10–9. Tämän jälkeen todettiin, että ehdotus hyväksyttiin hallituksen päätökseksi.
Häviävän ehdotuksen kannalla ollut sairaanhoitopiirin hallituksen jäsen, laitilalainen Seppo Lehtola kertoo pettyneenä, että kyseessä on vain sanoilla kikkailu.
– Se tarkoittaa nyt aivan samaa kuin mitä oli ehdotuksessa. Se, että keskitetään Turkuun ja Saloon on sama kuin että Loimaalla ja Uudessakaupungissa ei tehdä.
– Ei sitä nyt ihan silmänkääntötempuksi voi sanoa, mutta vaikka se sananmuotona kuulostaisi vähemmän kielteiseltä, se on aivan sama asia.
Laitilan kaupunginvaltuutettunakin toimiva Lehtola (sd) harmittelee, että lausetta ei onnistuttu poistamaan yrityksestä huolimatta.
Strategia menee sairaanhoitopiirin valtuuston käsittelyyn 29. huhtikuuta.