Satakunnan päässälaskumestarit tulevat Laitilasta

0

Teea _ päässälaskukisan voiSatakunnan päässälaskumestaruus ratkaistiin viikko sitten Raumalla. Varppeen koululle Laitilaan tuli peräti kaksoisvoitto, kun ensimmäiselle sijalle ylsi Veera Lähteenmäki ja toiselle Nea Nyholm.
Satakunnan alueen matemaattisten aineiden opettajien kerhojen ja Teknologiateollisuus ry:n järjestämään kilpailuun osallistui alkuvaiheessa yli 2 000 kahdeksasluokkalaista, joista osa selviytyi alkukilpailuun.  Varppeen koulun matematiikanopettaja Kirsi Mansikkamäki kertoo, että menestystä on Laitilaan tullut ennenkin, mutta kaksoisvoitto oli ensimmäinen laatuaan.
Erityisesti päässälaskumenestys lämmittää, sillä Mansikkamäki uskoo peruslaskutaitojen heikentyneen yleisesti laskinten ja kännyköiden myötä. Toisekseen tyttöjen voitto haastaa sitä perinteistä käsitystä, että pojat olisivat matemaattisesti tyttöjä lahjakkaampia.

Lue lisää 18.3.2014 lehdestä