Töitä tarjolla Vakka-Suomessa

0

Vakka-Suomen ensimmäisille Pestuumarkkinoille ei voisi kuvitella parempaa ajankohtaa kuin juuri nyt (juttu aiheesta sivulla 7). Uudenkaupungin autotehdas ilmoitti viime viikolla hakevansa 300 ja Hub Logistitics Automotive 60 työntekijää. Työpaikkoja on tarjolla myös laitilalaisissa yrityksissä.
Hakijoita avoimiin työpaikkoihin riittää varmasti ilman Pestuumarkkinoiden kaltaista rekrytointitapahtumaakin, mutta sekä työnantajien että työnhakijoiden kannalta se on oivallinen foorumi tavata kasvotusten. Yritysten edustajat tavoittavat yhden päivän aikana hakijoita, joille voivat markkinoida työpaikkoja ja kertoa niihin liittyvistä vaatimuksista, palkasta, koulutuksesta ja muista yksityiskohdista.
Kesätöiden kannalta maaliskuun puoliväli on hieman myöhäinen ajankohta, mutta niidenkin perässä pestuumarkkinoille kannattaa mennä. Opiskelijoille tapahtuma on myös helppo tapa kartoittaa työmarkkinoita sekä saada kokemusta sekä koulutusta työnhakemisessa.
Vakka-Suomi kulkee työttömyysasioissa nyt vastoin valtavirtaa. Varsinais-Suomessa työttömyys on suurimmassa osassa kuntia kasvanut, mutta täällä tilanne on jo pitkään ollut keskimääräistä parempi. Esimerkiksi Laitilalla on jo useana kuukautena ollut kunnia kuulua maakunnan alhaisimpien työttömyyslukujen kuntiin.
Uudenkaupungin työttömyysaste oli reilu vuosi sitten tammikuussa lähes 15 prosenttia ja tammikuussa enää 11,1. Nyt avoimiksi tulleet työpaikat kaunistavat tilastoja paitsi Uudessakaupungissa myös kaikkialla Vakka-Suomessa.
Mahdollista on, että positiivinen vire tuo tänne myös lisää asukkaita. Turusta, Raisiosta ja Salosta Pestuumarkkinoille tulevissa linja-autoissa on työnhakijoita, joilla saattaa uuden työpaikan lisäksi siintää ajatuksissa myös uusi kotikunta.