Avoimet kylät -päivä Haukassa, Koverossa ja Soukaisissa

0

Lähes 60 kylää Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa avaa ovensa ja kutsuu kylään lauantaina 26. huhtikuuta. Mukana ovat myös Haukan, Koveron ja Soukaisten kylät Laitilasta.
Tapahtuman on tarkoitus tuoda esiin kylätoimintaa, markkinoida kyliä vierailu- ja asuinpaikkana sekä madaltaa kynnystä tutustua lähikyliin.
Jokainen kylä yhteistyökumppaneineen vastaa päivän ohjelmasta kylällään. Koveron koulussa Haukan ja Koveron kylät järjestävät luontopolun, kilpailuja lapsille, kahvilan, työnäytöksen, poniajelua, kasvomaalausta, taimienvaihtoa, kirppiksen ja taidenäyttelyn, myös tontteja on esillä kello 11–18.
Soukaisten koululla pidetään Kunnossa kaiken ikää -kevättapahtuma, mikä sisältää terveysluennon, kehonkoostumusmittausta, tuote-esittelyjä ja muuta aiheeseen liittyvää kello 10–13.
Tilaisuudet ovat kaikille avoimia. Ohjelmaan voi tutustua ja kyläkierroksia suunnitella netissä osoitteessa www.onnikutsuukylaan.fi. Tapahtumaesitteen ja netistä löytyvän kartan lisäksi tapahtumapäivänä tienvarsiopasteet viitoittavat tietä kyliin.
Päivän taustalta löytyvät toukokuussa päättyvä Onni kutsuu kylään -hanke sekä Varsinais-Suomen Kylät ry ja SataKylät ry.