Haastepyöräilijöille kaivataan lisää tapahtumia

0

 Haastepyöräily starttaa vapunpäivänä. Laitila osallistuu kampanjaan jo seitsemännentoista kerran.

Aiemmat kuusitoista vuotta Laitila on joka kerta ollut maakunnallisen kisan ylivoimainen ykkönen isompien kuntien sarjassa. Maakunnallisen Vapusta Juhannukseen kisan ohella Laitilassa kilvoitellaan kyläkuntien kesken paikalliskisassa. Tässä kisassa päästiin vuosi sitten ennätykselliseen 28 694:ään suoritukseen Padon kylä palatessa ykköspaikalle.
Yhteispyöräilyillä
alkuun
Kyläyhdistysten, työpaikkojen ja muiden yhteisöjen toivotaan aktivoivan joukkojaan erilaisin tempauksin ja haastein. Yhteistä avaustapahtumaa ei tänä vuonna järjestetä vaan kukin voi lähteä oman tahtiin liikkeelle.
Kevätpuolella onkin mukavasti pyöräilytempauksia, mutta kesän mittaan kaivataan lisää yhteisiä tapahtumia. Tapahtumien koordinoimiseksi kannattaa suunnitelmista olla ajoissa yhteydessä kaupungin liikuntatoimistoon.
Tiistaipyöräily poljetaan käyntiin toukokuun alusta
Kaikille avoimet Laitla Liikkujien tiistaipyöräilyt starttaavat toukokuun alusta alkaen kaupungintalolta klo 18 ja noin 25 kilometrin matkat suuntautuvat lähikyliin ja luontokohteisiin. Uutuutena on ohjelmassa Laitilan seudun ympäristöyhdistyksen torstaina 8.5. järjestämä polkupyöräretki Salon Jokiperän kautta Torren Koljolankalliolle (Löydä Luontosi Laitilassa –kohteet 6 ja 5). Lähtö on kello 18 mattojenpesupaikalta.
Oiva omatoimisen retken kohde aamuvirkuille pyöräilijöille on myös sunnuntaina 18.5. yhdistyksen lintuopastus Otajärven Jyllinkalliolla  (Luontopassin kohde 28), jossa opas on paikalla klo 4.00-10.00. Muutenkin  ympäristöyhdistyksen juhlavuoden luontopassin kolmestakymmenestä kohteesta löytyy mainiota vaihtelua kesän pyöräretkiin.
Jo perinteeksi muodostunut pyöräilykauden avaushartaus on tänä vuonna Lehtoniemessä  keskiviikkona 14.5. Tiistaina 27.5. pyöräillään Sydänyhdistyksen Valkojärven kierros.
Suurimmat joukot keräävä kuvasuunnistus on tuttuun tapaan helatorstaina 29.5. Laitilan ympäripyöräily ´X Tour de Laitila’ kierretään sunnuntaina 8.6.

 

Lue lisää 29.4. lehdestä