Jere Haavisto vauhdissa Laitilassa

0

haavisto_westcrossSuomalaisen motocrossin huippulupauksen Jere Haaviston vauhti oli omalla tasollaan viikonloppuna ajetun West Cross Weekendin MXJ -luokassa. Haaviston kauden päätavoite on 3. -4. toukokuuta Hollannissa starttaavassa EMX150 Euroopan mestaruussarjassa.
MXJ-luokassa ajanut Haavisto osoitti erittäin hyvää nopeutta koko viikonlopun ja voitti viikonlopun neljästä kisaerästä kolme kappaletta.
– Viikonloppu meni varsin hyvin ja oli mukava päästä taas ajamaan kilpaa ulkoradalla. Pyörä tuntui todella hyvältä ja ajokin rentoutui viikonlopun mittaan, sanoo Haavisto.
Haavisto oli nopein myös viikonlopun aika-ajoissa. Ainoa kauneusvirhe lähes täydelliseen ykköstilojen suoraan syntyi lauantain toisessa erässä, jossa Haavisto lähtö epäonnistui pahasti.
– Olin ensimmäisen mutkan jälkeen noin sijalla 20. Yritin sitten vähän liian innokkaasti nousta kohti kärkeä jo ensimmäisellä kierroksella ja yhdessä mutkassa väistäessäni toista kuljettajaa jarrutin sen verran rajusti, että kaaduin. Kaatumisessa lähti “ilmat pihalle” ja jouduin lepäilemään radan sivussa minuutin verran ennen kuin lähdin muiden perään, kertoo Haavisto.
teksti: Kusti Manninen
kuvat: Milla Haavisto

 

Lue lisää kisoista 25.4.2014 lehdestä