Jesse Virtanen ammattitaidon SM-kilpailussa pronssille

0

jesse virtanen 2 Laitilalaisen Jesse Virtasen kolmas opiskeluvuosi Ulvilan Kullaan Metsäopiston metsäkonelinjalla huipentui valtakunnallisessa Taitaja 2014 -kilpailussa. Hän sijoittui Lahdessa järjestetyssä ammattitaidon SM-kisassa pronssille.
– Olisi se paremminkin voinut mennä. Harvennushakkuu simulaattorilla ei mennyt odotetusti, ehkä hermoilin hieman kilpailutilannetta. Onneksi käytännön puunajotehtävä meni sitten sitäkin paremmin, 18-vuotias Jesse pohtii.
Taitaja-kilpailu on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma, jonka ytimen muodostaa nuorten ammattitaidon SM-kilpailu.
Tapahtumassa yli 400 ammattiin opiskelevaa nuorta kilpaili ammattitaidon suomenmestaruuksista 44 eri lajissa oikeata työpaikkaa vastaavissa olosuhteissa.
Jesse Virtasen kilpailu koostui seitsemästä tehtävästä, joissa oli sekä käytäntöä että teoriaa. Nuori mies tunnustautuu käytännön mieheksi ja käytännön tehtävät sujuvat parhaiten.
Metsäkoneen kuljettajaksi valmistuva Jesse aikoo jatkaa vielä syksyllä opiskelujaan. Hän suuntaa yhdistelmäajoneuvon kuljettajan tutkintoon. Opinnot valmistuvat ensivuoden vaihteessa.
– Siinä on sitten kaksikin ammattia, jotka täydentävät toisiaan. Opiskelussa parasta ovat olleet työssäoppimisjaksot, teoria on tärkeää, mutta käytäntö opettaa eniten.

 

Lue lisää 17.4.2014 lehdestä