Jyskeen futisjunnut mukana juhlaturnauksessa Kaarinassa

0
Jyskeen P05 joukkue: Eturivi vasemmalta oikealle: Paul, Niklas ja Ilari. Takarivi vasemmalta oikealle: Frans, Miska, Martin, Riku ja Lauri.
Jyskeen P05 joukkue: Eturivi vasemmalta oikealle:
Paul, Niklas ja Ilari. Takarivi vasemmalta oikealle: Frans, Miska, Martin,
Riku ja Lauri.

Laitilan Jyske osallistui 12.–13.4. kolmen joukkueen voimin Kaarinassa järjestettyyn XXX Kultanummiturnaukseen. Turnaus avasi Suomen Palloliiton Turun piirin 90-vuotisjuhlavuoden tapahtumien sarjan.
Suuriin mittapuihin kasvaneeseen turnaukseen osallistui yli 4 000 pelaajaa noin 200 joukkueessa. Jyskeen poikajoukkueet osallistuivat P04, P05 ja P06 -ikäisten sarjoihin.
Jyskeen P05 ja yhdistetty P06/07-joukkue pelasivat turnausnimeä kantavalla hiekkakentällä Kaarinan Kultanummessa.
P05 latasi uuden valmentajakaksikon Olli Kilven ja Mika Karppisen johdolla ensimmäiseen peliinsä komeat 7–1-voittolukemat Littoisten joukkueesta. Maaleista kolme lähti joukkueen ruutitynnyri Tomi Suomisen jalasta. Toisessa pelissä Jyskeen nollavitoset pyörittivät järjestävän seuran LTU:n joukkuetta edellistäkin kovemmin, kun Jyske voitti 11–1. Nyt hattutempun kirjasivat nimiinsä Ilari Lehtola ja Niklas Kilpi.
Toiseen turnauspäivän avauspeliin Jyske sai vastaansa AC Sauvon joukkueen, jonka kovapotkuiset pelaajat takasivat pelin lopputulokseksi tasapelin 4–4. Jyske johti peliä parhaimmillaan 3–1. Frans Nyyssönen onnistui pelissä maalinteossa kahdesti.
Turnaus päättyi Jyskeen osalta aiempien ottelutulosten perusteella vahvaa Kaarinan Nappuloiden joukkuetta vastaan. Jyske hallitsi peliä ja voitti sen vaihderikkaiden tapahtumien jälkeen 5–3. Jyskeen maaleista kaksi tykitti Martin Puht, jonka toinen ylänurkkalaukaus oli taatusti yksi turnauksen komeimmista maaleista. Jyskeen P05-joukkueessa pelasivat Niklas Kilpi, Miska Karppinen, Frans Nyyssönen, Ilari Lehtola, Riku Rantatalo, Martin Puht, Lauri Lintula, Tomi Suominen ja Paul Jabari.

Jyskeen P06/07-joukkue matkasi Kaarinaan valmentaja Kimmo Sorrin johdolla. Avausottelussa joukkue sai vastaansa salolaisen Perttelin Peikot. Frans Niro johdatti kuudella maalillaan Jyskeen 7–6 voittoon. Turnaustuloksiin merkittiin virheellisesti Jyskeelle voitto lukemin 8–4.
Toisessa pelissä Jyske sai vastaansa paikallisen Kesämäen joukkueen. Jyske voitti pelin 3–1. Turnauksen otteluohjelmasekoilujen vuoksi Jyske kohtasi Kesämäen joukkueen toistamiseen toisen turnauspäivän avauspelissä. Tällä kertaa Kes

ämäki oli parempi maalein 2–1. Jyskeen ainoan maalin viimeisteli Aatu Juntunen. Viimeisessä turnauspelissään Jyske kampesi väkisin voiton Liedon Pallon joukkueesta maalein 3–2. Maalinteossa onnistuivat Aaro Laivoranta kahdesti ja Kasper Antola kertaalleen. Jyskeen P06/07-joukkueen kokoonpanossa viikonlopun aikana pelasivat: Niko Sorri, Frans Niro, Oskari Sarajuuri, Kasper Antola, Luka Tähtinen, Antti Lännistö, Eerik Kolehmainen, Aatu Juntunen, Jeremia Saloma ja Aaro Laivoranta.

Jyskeen P04-joukkueen pelit pelattiin Kaarinan keskustan tuntumassa Valkeavuoren kentillä. Jyske aloitti pelinsä 9–0 voitolla Peltolan Pedoista.
Toisessa turnauspelissä Jyske joutui huomattavasti ahtaammalle, kun se voitti lopulta turnausnelonen Ruskon Pallon maalein 2–0. Jyskeen maaleista vastasivat Niklas Antola ja Valtteri Pere. Kolmanteen peliin Jyske lähti varmistelemaan lohkonsa ykköspaikkaa, mutta vastustaja RaiFu meni pelissä kahdella vastaiskumaalilla 2–0 johtoon.
Jyskeen toi ensin kahden maalin pelaaja Eetu Saarela tasoihin ja lopulta Niklas Antola viimeisteli Jyskeelle 3–2 maalin. Lohkovoiton myötä Jyske selvitti tiensä neljän parhaan joukkoon ja mitalipeleihin.
Sunnuntaiaamun välierässä Jyskeen vastustajaksi tulivat Hirvensalon Hurrikaanit. Tiukan pelin ainoan maalin tykitti rangaistusalueen rajalta Eetu Saarela.
Illan finaalissa Jyske kohtasi Rauman Pallo-Iirot. Raumalaisjoukkue rankaisi Jyskettä kahdella erikoistilannemaalilla, toinen kulmapotkusta ja toinen keskiviivan läheisyydestä annetun vapaapotkun jälkitilanteesta. Jyskeen parhaat maalintekopaikat siunaantuivat Niklas Antolalle ja Eetu Saarelalle.
Pallo-Iirot voittivat finaalin lopulta maalein 2–0. Jyskeen hopeajoukkueessa pelasivat Niklas Antola, Niklas Tähtinen, Sampo Ovaskainen, Valtteri Pere, Arthur Rämönen, Runo Allén, Eetu Saarela, Nico Sailomäki, Rasmus Heinonen, Joni Luoto, Akseli Hyytiä ja Veeti Toivonen.

 Eerik, Antti, Oskari S., ja Niko. Takarivi vasemmalta oikealle: Kasper, Aatu, Luka ja Aaro. Kuvasta puuttuvat Frans ja Jeremia.
Eerik, Antti, Oskari S., ja Niko. Takarivi vasemmalta
oikealle: Kasper, Aatu, Luka ja Aaro. Kuvasta puuttuvat Frans ja Jeremia.
 Jyskeen P04 joukkue: Eturivi vasemmalta oikealle: Arthur, Valtteri, Nico, Veeti ja Eetu. Takarivi vasemmalta oikealle: Runo, Niklas A., Akseli H., Rasmus, Niklas T., Joni ja Sampo.
Jyskeen P04 joukkue: Eturivi vasemmalta oikealle:
Arthur, Valtteri, Nico, Veeti ja Eetu. Takarivi vasemmalta oikealle: Runo,
Niklas A., Akseli H., Rasmus, Niklas T., Joni ja Sampo.