Luomumunien valkuaista hyödyntävä kosmetiikkafirma etsii testaajia Laitilasta

0

Liitteet

Tämä on Laitilan Sanomien aprillijuttu 2015.

Ranskalainen luonnonkosmetiikkaan erikoistunut perheyhtiö Bonne Peau etsii suomalaisia testaajia ihovoiteilleen. Vuonna 1986 perustettu yritys käyttää tuotteissaan luomumunien valkuaista, jonka on tutkimuksissa todettu vaikuttavan postiivisesti erilaisiin iho-ongelmiin.
– Ihovoiteemme perustuvat pääasiassa kasvi- ja mineraalipohjaisiin öljyihin ja yrttiuutteisiin, toimitusjohtaja Daniel Lafont kertoo.
Testaajia haetaan Laitilasta. Yritys kiinnostui paikkakunnasta, sillä se suunnittelee yhteistyötä suomalaisten kananmunantuottajien kanssa. Lafonte kertoo olleensa äskettäin yhteydessä Suomen Siipikarjaliittoon. Sieltä hän kuuli Laitilassa pari viikkoa sitten järjestetystä kananmunantuottajien kriisikokouksesta, jossa etsittiin keinoja kotimaisen kananmunan kysynnän kasvattamiseksi ja tuottajahintojen parantamiseksi.
– Luomumunan valkuaisen lisäksi meitä kiinnostaa jatkossa myös kananmunan kuoren hyödyntäminen. Kuoresta tehdään jauhetta, jossa on runsaasti kalsiumia.
Kananmunan terveysvaikutukset tunnetaan hyvin, ja Lafontin mukaan sen antioksidantit, vitamiinit ja kivennäisaineet ovat tehokkaasti vaikuttavia aineita myös kosmetiikassa. Yrityksen tavoitteena on saada Laitilasta 50 testaajaa, jotka käyttävät tuotteita kahden kuukauden ajan. Testaajiksi haetaan  eri-ikäisiä naisia ja miehiä. Tarkoituksena on saada palautetta ennen kuin tuote lanseerataan markkinoille.

Testaajat saavat tuotteiden lisäksi tilaisuuden osallistua Pariisin matkan arvontaan. Testaajien kesken arvotaan myös kolme tutustumismatkaa Bonne Peaun tehtaalle Bretagneen. Suomeen Lafont tuntee nykyään erityistä lukkarinrakkautta, sillä hänen tyttärensä avioitui viime kesänä raumalaisen miehen kanssa.
– Nyt meillä on haussa kesämökki mielellään jostain Kasitien varrella sijaitsevasta kunnasta.

Muokattu 1.4.2022: Lisätty alkuun info, että kyseessä on aprillipila.

Lue lisää 1.4.2014 lehdestä