Laitilan Munamarkkinat tulee taas

0
Näkyykö tuttuja? Munamarkkinat vuosimallia 2012. Kuvaaja: Semi Karhu
Näkyykö tuttuja? Munamarkkinat vuosimallia 2012. Kuvaaja: Semi Karhu

Vuonna 1972 aloitettu munamarkkinaperinne jaksaa mainiosti. Yleisön paljoudella, toripaikkojen määrällä ja maksuttomalla, tasokkaalla ohjelmalla mitaten Laitilan Munamarkkinat on Vakka-Suomen suurin kesätapahtuma.
Lauantaina ja sunnuntaina 14.–15.6. Laitilan keskusta on täynnä iloista väkeä.
Tapahtuman avauksessa torin esiintymislavalla on mukana Heikki Hilander, joka viihdyttää yleisöä myös omassa ohjelmassaan. Lauantain toinen päätähti on Arja Koriseva, jota säestää pianisti Jouni Somero. Maistiaisia saadaan elokuussa ensi-iltansa saavasta Kivellä soutajat -musiikkinäytelmästä. Rami Rafael Valentinot-yhtyeineen vetää toritanssit.
Vuoden Kukko valitaan illan päätteeksi. Myöhemmän illan ohjelmasta vastaa Karjuteltta.
Radio Kieku lähettää ohjelmaa markkinoiden ajan. Sunnuntaina Mimi ja Kuku esiintyvät lapsille, koululaiset näyttävät omia kykyjään, kuullaan ihodelaista rappia Soucen esittämänä ja Aini Tähtinen tarjoilee vanhaa iskelmää.
Munamarkkinoilla on runsaasti oheisohjelmaa eri puolilla keskustaa, muun muassa taidenäyttely Kustaa Hiekan lukutuvassa ja Romutori Tuunan pallokentällä.