Luonnonsuojeluliitto jakaa energiavinkkejä Laitilassa

0

Laitilan LähiTapiola on kutsunut Suomen luonnonsuojeluliiton energianeuvonnan esittelemään energiansäästövinkkejä lauantaina jäähallissa järjestettäville Energiapäiville.
Messuvieraita haastetaan mukaan uuteen valtakunnalliseen Vihreät ovet -päivään, jossa asukkaat esittelevät toisille paikkakuntalaisille hyväksi havaitsemiaan energiansäästötoimenpiteitä.
Suomen luonnonsuojeluliiton Negawatti-hanke aloitettiin keväällä 2010. Sen tarkoitus on tuoda käytännön neuvot sinne, missä päätökset kotitalouksien energiaratkaisuista tehdään eli koteihin. Suomessa 40 prosenttia energian kokonaiskulutuksen päästöistä tulee asumisesta.
Hankkeessa on ollut mukana pientaloja ja taloyhtiöitä.
– Helsinkiläisessä rivitaloasunnossa sähkönkulutus aleni 50 prosenttia uuden vesivaraajan, katon yläpohjan lisäeristämisen, ilmalämpöpumpun ja uusien patterien asentamisen jälkeen.  Sähkölasku pieneni 1000 euroa ja investointien takaisinmaksuaika on kuusi vuotta, kertoo energianeuvoja Risto Saarikivi.