Pääsiäisestä tulossa vuodenaikaan nähden lämmin

0

Perjantaina tulee osassa maata sateita, mutta sen jälkeen sää näyttäisi olevan lähes koko maassa poutainen ja varsinkin maan etelä- ja keskiosassa vuodenaikaan nähden lämmin.

lmatieteen laitoksen 16. huhtikuuta tekemän ennusteen mukaan torstaina illalla työntyy lännestä sateita maan keski- ja pohjoisosaan. Sateet tulevat enimmäkseen vetenä tai räntänä, Lapissa osin myös lumena. Perjantaina päivällä sää poutaantuu luoteesta alkaen. Maan eteläosassa sää jatkuu kuitenkin pääosin poutaisena.

Lauantaina sekä molempina pääsiäispäivinä sää näyttäisi olevan suuressa osassa maata poutainen ja enimmäkseen aurinkoinen, lähinnä Lapissa tulee yksittäisiä vesi- tai lumikuuroja. Sää lämpenee.

– Päivälämpötila kohoaa sunnuntaina ja maanantaina maan etelä- ja keskiosassa monin paikoin yli 15 asteen. Lapissa päivän ylin lämpötila pysyttelee enimmäkseen 5 ja 10 asteen välillä. Yöt ovat Lapissa melko kylmiä, ja lämpötila laskee yleisesti pakkasen puolelle, päivystävä meteorologi Hannu Valta kertoo.

Sen sijaan maan etelä- ja keskiosassa lämpötila näyttäisi pysyvän öisin pääosin nollan yläpuolella.

Vuosi sitten pääsiäistä vietettiin maalis-huhtikuun vaihteessa laajalti aurinkoisessa ja poutaisessa, mutta vuodenaikaan keskimääräistä kylmemmässä säässä.